Cum îi răspunde Prințul Nicolae mamei care l-a ponegrit

Ultima actualizare:

    Nicolae, în fața reședinței Regelui, din Aubonne (Elveția)
Nicolae, în fața reședinței Regelui, din Aubonne (Elveția)

Nepotul regelui Mihai I, Nicolae răspunde criticilor aduse de mama sa, în legătură cu vizita pe care a vrut să i-o facă bunicului său. De asemenea, el vorbește, într-un comunicat de presă, despre faptul că nu Majestatea Sa ar fi cel care îl respinge, ci persoanele din jurul său.

„Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult. Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța!”, a scris, în urmă cu câteva minute, Prințul Nicolae, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Nicolae se arată îndurerat și dezamăgit de faptul că mama sa, Principesa Elena, nu îl susține. Din contră, îl acuză că a greșit atunci când a încercat să intre cu forța în reședința din Elveția a Regelui, pentru a-i fi la căpătâi în aceste moment grele.

Mărturisirea mamei lui Nicolae

Într-un comunicat de presă Principesa Elena, mama lui Nicolae, a explicat de ce nu este de acord deloc cu comportamentul fiului său:

„Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, a declarat Principesa Elena.


    Aceasta este scrisoarea lui Nicolae publicată pe pagina sa de Facebook, joi
Aceasta este scrisoarea lui Nicolae publicată pe pagina sa de Facebook, joi

Dezmoștenit și lăsat fără titlu

Principele Nicolae (32 de ani) a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în luna august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010.

Când Nicolae a fost exlus din linia dinastică, un comunicat a fost dat publicităţii de reprezentanţii Casei Regale în care se anunţa decizia. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei.

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se arăta în comunicatul Casei Regale.

Se pare însă că motivul îndepărtării lui Nicolae a fost relaţia pe care ar fi avut-o  cu una dintre colaboratoarele lui din România, Nicoleta Cârjan. Femeia susține că fetița pe care a născut-o în februarie 2016 este a lui Nicolae.

Între timp, Nicolae a anunțat, în luna august, că s-a logodit cu iubita lui Alina Binder.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net