Cum își făcea curaj un șofer de tir din Republica Moldova, pe străzile din România. Polițiștii l-au reținut

Ultima actualizare:

    Șoferul ”s-a panicat” din cauza curbelorFOTO: Pixabay.com
Șoferul ”s-a panicat” din cauza curbelorFOTO: Pixabay.com

La două săptămâni după ce un șofer de TIR s-a ales cu dosar penal pentru că a fost prins beat la volan, acum, un alt șofer de camion a fost reținut de polițiști pentru că a fost prins consumând alcool în timp ce conducea. Și dacă primul avea ”o scuză”, pentru că a avertizat acest lucru printr-o plăcuță pusă în parbriz, cel de-al doilea le-a spus agenților că îi era teamă de drumurile din România.

Zilele acestea, polițiștii ieșeni au prins în trafic un șofer de tir cu o concentrație alcoolică extrem de mare. Când a fost întrebat de ce a băut, acesta a spus că îi era frică de curbele din România, el fiind din Republica Moldova, conform BZI.ro.

S-a panicat din cauza curbelor

Agenții de circulație l-au oprit pe șofer pentru un control de rutină. Însă cănd s-au apropiat de el au observat în cabină un PET de bere, iar când a fost întrebat dacă a consumat alcool, acesta a oferit un răspuns halucinant.

Bărbatul din Republica Moldova le-a spus agenţilor că are nevoie de curaj, pentru a putea trece de curbele din România, care i se par mult mai periculoase decât cele din Moldova sau din Rusia.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 47 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 8 august 2021, acesta ar fi condus un autocamion cu remorcă, pe DE 583, fiind sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că bărbatul consumase o cantitate importantă de alcool, care depăşea 2,5 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

Şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere şi a fost arestat pentru 24 de ore.

Șofer cu ”Darul băuturii”

În urmă cu două săptămâni, un șofer de camion a fost prins la Jimbolia beat în timpu ce conduce. El a fost dat de gol de plăcuța pusă cu mândrie în geam, cu mesajul ”Am daru băuturii”.

 oprească la control camionul pe Calea Moților din Jimbolia. Șoferul i-a ignorat pe oamenii legii și a continuat să conducă, dar a fost oprit la câteva străzi distanța. La verificări, s-a depistat că șoferul are 32 de ani și e din Biled. Poliția l-a controlat cu etilotestul, care a arătat că are o alcoolemie de 0,61mg/l de alcool pur în aerul expirat. Șoferului i s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, conform Tion.ro.

Timișeanul a luat și amenda de 580 de lei pentru că nu a oprit camionul la prima solicitare a oamenilor legii.

Citește și:

Brașov. Un bărbat a urcat beat la volan și a avariat 12 mașini 

Ce dezastru a putut să facă un șofer de TIR într-o parcare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net