Cum justifică Dragnea schimbarea guvernului Tudose: «Se ajunsese la o stare de tensiune»

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a motivat necesitatea schimbării guvernului Tudose Foto: Mediafax
Liviu Dragnea a motivat necesitatea schimbării guvernului Tudose Foto: Mediafax

Schimbarea lui Mihai Tudose a survenit în urma unei stări de tensiune dintre guvern şi PSD, pe de o parte, şi între guvern şi coaliţia de guvernare, în ansamblu, a declarat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, în cadrul unei emisiuni difuzate pe Antena 1.

Dragnea a explicat care au fost motivele care au făcut necesară schimbarea guvernului Tudose, argumentând că demisia lui Mihai Tudose a fost cerută de 60 din totalul de 68 de membri ai Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Se ajunsese la o stare de tensiune între guvern, pe de o parte, şi PSD şi chiar coaliţie în ansamblu, pe de altă parte. Toate motivele mie, cel puţin, îmi este greu să le identific până la ora asta. L-am văzut pe Mihai Tudose - i-am şi mulţumit azi în plenul Parlamentului - cum a evoluat după ce nu a mai fost prim-ministru, a redevenit acelaşi coleg glumeţ, pozitiv şi foarte deschis. Poate tensiunea de acolo, poate influenţa unora sau altora, manipulările cu care a fost înconjurat în permanenţă, consilier sau consilieri care au stat în permanenţă lângă el la guvern, şi care îi spuneau probabil lucruri neadevărate şi îl încărcau foarte negativ, cert este că se ajunsese la o situaţie în care partidul, în marea lui majoritate, a considerat că lucrurile nu pot evolua într-o direcţie bună", a precizat Dragnea atunci când a fost întrebat despre schimbarea guvernului pentru a treia oară. 

Dragnea a vorbit şi despre foştii premieri, mărturisind că în ceea ce priveşte propunerile de prim-ministru făcute lui Sorin Grindeanu şi lui Mihai Tudose, el nu a negociat cu nimeni, "nici cu vreun sistem, nici cu vreo instituţie, nici măcar cu preşedintele României".

"Preşedintelui României - la Sorin Grindeanu n-a fost cazul, că atunci nu aveam niciun fel de comunicare - i-am dat un telefon într-o zi de duminică, după ce trecuse moţiunea - urma ca luni să avem CExN şi în aceeaşi zi începeau consultările. Sâmbătă şi duminică eu am avut discuţii cu fiecare preşedinte de organizaţie, la Parlament, fiecare şi-a spus un punct de vedere şi o părere despre cine crede ca ar fi prim-ministru, s-au degajat mai multe variante. L-am sunat pe preşedinte, i-am spus că sunt patru-cinci propuneri, dintre care propunerea care întruneşte cele mai multe susţineri din punct de vedere al pragmatismului şi puterii de muncă este Mihai Tudose, şi că eu a doua zi o să propun în CExN susţinere pentru Mihai Tudose şi cu el voi veni la Cotroceni. Nu a fost niciun troc, nicio negociere cu nimeni şi, dacă altcineva spune altceva, s-o spună şi să-şi asume lucrurile astea, pentru că trebuie să încetăm cu minciunile, măcar anul ăsta", a declarat Liviu Dragnea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net