Cum luptă ţăranii cu coronavirusul: “Bagi repede trei ciocănele de rachiu”

Ultima actualizare:

    Cum luptă ţăranii cu coronavirusul: „Bagi repede trei ciocănele de rachiu”Foto: adevarul.ro
Cum luptă ţăranii cu coronavirusul: „Bagi repede trei ciocănele de rachiu”Foto: adevarul.ro

Excepţional reportaj al ziariştilor de de la “Adevărul”. Cum luptă ţăranii cu coronavirusul: „Bagi repede trei ciocănele de rachiu”. În sate viaţa curge la fel ca înainte, iar sătenii nu-şi bat capul cu noul virus. Spun că se imunizează cu usturoi, ceapă şi rachiu.

Dacă în municipiul Botoşani pandemia de Covid-19 a băgat frica în oameni, în satele aflate la nici 20 km distanţă viaţa curge la fel ca înainte, iar sătenii nu-şi bat capul cu noul virus. Spun că se imunizează cu usturoi, ceapă şi rachiu, scrie adevarul.ro.

Străzile din municipiul Botoşani sunt pustii, iar orăşenii nevoiţi să iasă din case sunt blindaţi cu mănuşi şi măşti sanitare. La 15-20 km depărtare, în sate precum Roşiori, Mănăstireni sau Soroceni, dar şi în alte localităţi rurale, până către malurile Prutului, oamenii se bucură de primăvară, scrie adevarul.ro.

Umblă pe uliţe cu treburi, sunt agrenaţi în muncile câmpului şi parcă nici nu ar fi auzit de coronavirus. De măşti sau alte metode de protecţie nici nu poate fi vorba. Singura supărare a unor ţărani din satele judeţului este că toate crâşmele s-au închis. În rest, treburile merg ca pe roate, ne mărturiseşte un sătean.

“Da’ de ce să-mi fie frică? Dacă nu vine vreun virusat pe aici, n-are ce să se întâmple. Afară vine căldura, avem treabă, totul merge bine. Nu avem teamă. Mai o rugăciune, mai mâncărică de post şi totul o să fie bine“, spune omul din Mănăstireni, comuna Unţeni.

În plină pandemie de COVID-19, în satul Mănăstireni, comuna Unţeni, timpul parcă a stat în loc. Uliţele sunt liniştite şi pe alocuri pustii. Şi nu fiindcă oamenii ar fi speriaţi şi ar sta izolaţi în case, ci pentru că cei mai mulţi au treabă pe la grajduri, prin grădinile din spatele casei sau pe ogoare. Câte o căruţă trece pe uliţele prăfuite ducând saci la moară sau oameni de la câmp acasă. Nea Toader are 50 de ani, s-a întors acasă de la câmp, cu o căruţă plină de vecini veniţi să-l ajute la treabă. Unii miros a băutură şi sunt foarte veseli. Nea Toader a auzit de coronavirus, ca şi vecinii săi, dar spun că nu le este teamă.

“Sunt boli mai periculoase ca nenorocirea asta. Am avut un văr care s-a curăţat de cancer. Aia-i periculoasă, nu asta. Mie nu-mi este teamă. Poate la oraş să le fie, da’ aici oamenii au atâtea pe cap, că tot una le este, cu un virus în plus sau în minus. Sunt care nu au după ce bea apă. Ăluia îi mai este frică de ceva? Eu, bogdaproste, am de toate aici, am şi multă treabă, nu am timp de coronavirus sau de orice altceva“, spune omul, citat de adevarul.ro.

La câţiva kilometri depărtare, în satul Roşiori, domneşte aceeaşi relaxare. Puţini oameni trec pe uliţe, restul în grădini, sapă, plivesc, plantează. Petrică Mitrofan curăţă grădina. A auzit pe la televizor de epidemie, de restricţii, dar nu le vede rostul, cel puţin la ţară. „Oamenii au trecut prin altele şi mai rele. Mai ales la ţară. Secetă, inundaţii. Aici nu ne protejăm, că nu avem de ce. Oamenii sunt mai îndepărtaţi unii de alţii. Au treabă în perioada asta, nu se prea adună. Poate doar la biserică. Nu-mi fac griji“, spune bărbatul.

La două case depărtare, un alt bărbat de 60 de ani sapă, după gard. Întrebat de coronavirus, ridică din umeri. Ştie de epidemie, dar nu se teme. Cât despre protecţie, săteanul spune că la ţară nu există aşa ceva. „Nu-i nimeni din Italia pe aici. Nu mă tem. Măşti, oamenii de la ţară nu au de unde. Poate ăştia mai bogaţi, care-s femieri, care poate sunt profesori sau mai ştiu eu ce, mai deştepţi şi cu bani. Dar restul, Dumnezeu cu mila. Şi avem treabă acum, nu stă nimeni să-şi facă griji“, spune omul. „Noi avem treabă, n-avem timp de bolit “ Rodica Sitar, din Roşiori.

Ceapa, usturoiul şi rachiul, remedii anti-coronavirus

Pe lângă muncă şi depărtarea de lumea oraşului, mulţi oameni de la ţară spun că deţin secretul întăririi sistemului imunitar printr-o alimentaţie aparte, scrie adevarul.ro.

Teodora Hoidrag, din Roşiori, ne mărturiseşte că oamenii la ţară, pentru a-şi întări corpul în faţa bolilor, inclusiv împotriva Covid-19, mănâncă ceapă, usturoi şi beau rachiu. „Usturoi şi ceapă, ucid microbii de toate felurile. Beau şi rachiu“, spune săteanca.

Citeşte şi:Ministrul Sănătății vrea să testeze toți cetățenii din București pentru noul coronavirus. Când începe testarea

Declarația pe proprie răspundere. Cum arată, cum se completează și cum se scrie de mână

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net