Cum plătești taxa de pod de la Fetești fără să stai la coadă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

România intră în vacanța de Sfânta Maria și se așteaptă cozi interminabile pe șoselele care duc spre mare. Autostrada Soarelui va fi, cu siguranță, cea mai aglomerată în această perioadă, iar autoritățile au luat câteva măsuri pentru fluidizarea circulației. Iată cum poți scăpa de coada care se formează mereu la punctul de taxare de la punctul de trecere Fetești-Cernavodă!

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi sfătuiesc pe românii care vor folosi în această perioadă punctul de trecere de la Fetești-Cernavodă să achite taxa de pod prin SMS sau la benzinăriile din toată țara. Pentru evitarea blocajelor, reprezentanții CNAIR au decis să suspende încasarea taxei în numerar, în cazul în care banda dedicată achitării cu bani lichizi va fi supraaglomerată. Astfel, autovehiculele vor fi redirecționate pe benzile e-tarif, unde accesul e permis în urma achitării tarifului de trecere cu mijloace electronice. În cazul în care vor folosi benzile e-tarif, șoferi trebuie să achite taxa de pod până cel târziu la ora 23.59 a zilei următoare.

Unde mai poți plăti taxa de pod

Pentru evitarea aglomerării în punctul de încasare numerar, poți achita peajul la punctele de lucru (benzinăriile) din toată țara ale distribuitorilor autorizați (Mol Retail Comerţ, SC Mol România Petroleum Products SRL, SC Rompetrol Downstream SRL, Socar Petroleum SA, SC OMV Petrom Marketing SRL, SC Lukoil România SRL), UNTRR, prin SMS ( la numărul 7577) sau utilizând portalul erovinieta.ro.

Alte măsuri luate de CNAIR

· În funcție de intensitatea traficului, sensurile de deplasare pe benzile centrale din Agenția de Încasare Fetești pot fi schimbate, semnalizarea sensului de deplasare urmând a fi asigurată de către reprezentanții Poliției Rutiere și prin intermediul balizelor de dirijare;

· În vederea reducerii timpului de emitere a bonurilor fiscal, în condițiile în care se înregistrează aglomerație pe benzile de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotate cu bariere), pe acestea nu va mai fi înscris numărul de înmatriculare al vehiculului;

· Dacă pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră) pe sensul Constanța - București se crează ambuteiaje, CNAIR SA va organiza un punct suplimentar de încasare în numerar, traficul urmând a fi dirijat și prin spatele clădirii Agenției de Încasare Fetești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net