Cum a rămas un argeșean fără bolidul de lux după ce l-a lăsat gaj la cămătari

Ultima actualizare:

    Mercedesul S Class a fost vandut de cămătari cu acte false Foto: observatornews.ro
Mercedesul S Class a fost vandut de cămătari cu acte false Foto: observatornews.ro

Soluția aleasă de un argeșean ca să facă rost de bani temporar s-a dovedit a fi total greșită. Și-a lăsat gaj la cămătari bolidul de lux în valoare de 60.000 de euro, iar pentru că a întârziat cu plata dobânzii, aceștia i-au vândut mașina. Acum, poliția trebuie să facă lumină în acest caz, după ce păgubitul a depus plângere.

Un bărbat din Merișani, județul Argeș, și-a lăsat mașina în valoare de 60.000 de euro în custodia unor cămătari, contra unui împrumut de 5.000 de euro, la începutul anului 2020. Înţelegerea presupunea ca în momentul în care dădea banii înapoi, să îşi recupereze autoturismul, scrie observatornews.ro. Până atunci, bărbatul trebuia să plătească lunar o sumă de bani, drept dobândă.

Maşina de lux a fost vândută cu acte false

Pentru că argeșeanul a întârziat cu plata dobânzii, cămătarii s-au gândit cum să-și recupereze suma pe care au împrumutat-o. Astfel, cel care avea mașina, un Mercedees S Class, a scos-o la vânzare, fără să-i spună proprietarului. A falsificat toate actele şi s-a trecut în ele ca fiind proprietar. A falsificat chiar şi ştampila şi semnătura organului fiscal, aşa că cel care a cumpărat-o nu a bănuit nimic. Așa a ajuns bodul argeșeanului în ”proprietatea” unui bucureștean, care a plătit 60.000 de euro. Acum, a rămas și fără bani, și fără mașină.

După ce au intrat pe fir polițiștii, cel care a pus totul la cale a fost reţinut sub acuzațiile de camătă, de abuz de încredere, de fals şi uz de fals. În urma perchezițiilor, oamenii legii i-au ridicat şi autorismul lui, o maşină de lux. „Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiștii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Pitești, cu sprijinul poliţiștilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Pitești, la locuinţa celui în cauză, ocazie cu care au fost identicate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și Porsche Cayenne, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Citește și: 

Una dintre cele mai temute rețele de cămătărie din România, desființată la Galați. Cum erau terorizate victimele

Polițiști mână în mână cu infractorii! Făceau parte din grupări mafiote acuzate de camătă, șantaj și tentativă de omor

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net