Cum răspunde Elan Schwartzenberg întrebării dacă l-a ucis pe Codruț Marta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani şi urmărit internaţional, a declarat vineri, într-un interviu acordat B1 TV, că postul Realitatea TV a fost furat de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, cu susţinerea „unora” din sistem, iar Sebastian Ghiţă a fost susţinut de fostul general operativ al SRI Florian Coldea. El mai spune că nu a fugit din ţară în 2012, ci a mers în vacanţă cu fiul său, afirmând că înainte de a pleca, un personaj apropiat de Florian Coldea l-a avertizat că i se vor face înscenări.

Omul de afaceri a mai spus că Sebastian Ghiţă i-a mărturisit că intrase într-un joc în care avea susţinerea totală a fostului adjunct al SRI Florian Coldea. El spune că Ghiţă i-a explicat că îi pare rău de ce face, dar este captiv la SRI şi DNA. El a mai povestit că în 2013 un avocat din Israel i-a scris Laurei Codruţa Kovesi pentru a o anunţa că îl reprezintă şi că doreşte să vină în România pentru a afla care sunt acuzaţiile care i se aduc.

Procurorul-şef al DNA i-a răspuns, însă, că nu-i acordă audienţa şi că învinuirile îi vor fi transmise prin comisie rogatorie. Scwartzenberg susţine că a făcut şi face afaceri cu fraţii Mazăre încă de la Revoluţie. Schwartzenberg afirmă că procurorul DNA Ana Dana i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Radu Mazăre, iar astfel va scăpa de toate problemele.

El mai spune că fostul primar al Constanţei se află în prezent în Madagascar pe proprietatea sa. Omul de afaceri a catalogat drept ”minciună” afirmaţia potrivit cărei l-ar fi ucis pe Codruţ Marta, precizând că n-a avut niciodată vreun diferend cu acesta. El susţine că Marta este în viaţă şi, râspunzând unei întrebări referitoare la motivul pentru care acesta ar fi dispărut, a precizat că poate a primit informaţia ”că a doua zi dimineaţa urma să fie luat de acasă”.

Elan Schwartzenberg a fost întrebat, într-un interviu la B1 TV, de ce l-a ucis pe Codruţ Marta.

”Oamenii sunt nebuni de legat. Se repetă o minciună, oricât de abominabilă, de o sută de ori şi, la un moment dat, primeşte greutate de adevăr”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că Marta a fost, este şi va fi prietenul său, fiind convins că este în viaţă.

”Eu am condiderat că dacă sunt nevinovat, nu văd de ce să mă dus să-mi spăl rufele în public. Ori eşti pus sub acuzare, ori nu şi când eşti pus, ai de răspuns. (...) Codruţ a fost, este şi va fi prietenul meu, sper că este bine unde este. N-am avut un diferend cu el niciodată. (...) Sunt convins că este în viaţă. Nu am avut niciodată vreun motiv, vreo râcă, vreo cauză. Speculaţiile sunt posibile”, a mai spus omul de afaceri.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Codruţ Marta în ziua în care acesta a dispărut, Elan Schwartzenberg a povestit că aceea a fost ”una dintre cele mai aglomerate zile din viaţa” sa.

”Am fost la Realitatea, m-am văzut cu Codruţ care a vrut să se vadă cu nişte persoane – prieteni şi instituţii ale statului – cărora întâlnirea cu el la mine acasă le permitea un cadru mai discret. După ce a fost la mine acasă şi, conform teoriei, l-am ucis, am ajuns în oraş, m-am văzut cu Blejnar, am apucat să ajung la o masă, unde era şi un procuror DNA, m-am văzut cu cineva din conducerea UDMR, după care seara am luat masa cu două oficialităţi străine. Cam astea a fost ziua mea. Aşa am rezolvat cazul Marta, prietenul meu, unul dintre cei mai apropiaţi, n-am avut nicio divergenţă”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că ”există dovezi concrete că este în viaţă bine, merci” mult după momentul în care se presupune că l-ar fi ucis.

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net