După ce ministrul Justiției Ana Birchall a anunțat că procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre a fost admisă în Madagascar și că vor fi puse, în regim de urgență, dispozițiile de preluare ale inculpatului, iată că fostul primar al Constanței are și prima reacție.„Dacă instanța aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta și aici, și în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare după ce se va termina pedeapsa mă voi întoarce aici în Madagascar, până la sfârșitul zilelor”, a declarat Radu Mazăre, la Antena3.

Radu Mazăre, vizitat de fiul său în arest

raducu_mazare-radu_mazare.jpg

radu mazare raducu mazare
Răducu Mazăre îi este alături tatălui său

 

Pe 3 mai, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia luată de magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după trei luni de amânări, nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Miercuri, 8 mai, fostul edil a fost capturat de autorităţile din Madagascar, iar acum se află într-un centru pentru extrădări din Antananarivo. Fiul său, Răducu jr (25 de ani), se află în Madagascar pentru a-şi susține moral părintele. 

Iată ce a povestit tânărul luni seara, la România TV. ”Prea multe nu are ce să facă. Trebuie să stea. Noi îi ducem de mâncare, mai vorbim cu el. Nu face nimic, stă. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, dar nu trebuie să-l plângem, nici nu trebuie să-l victimizăm, pentru că suntem căliţi, doar a trecut printre atâtea, este bine cu moralul, este bine fizic. Aşteptăm să se demareze procedurile. Trebuie să sosească documentele din România, după care se intră pe o procedură judiciară internaţională. Adică acest dosar va ajunge la un judecător şi va începe un proces, pentru că Magadascar este o ţară democratică“. 
 
Loading...