Cum s-au vaccinat românii. În ce județ sunt cele mai multe persoane imunizate

Ultima actualizare:

    Maratoanele vaccinării au avut un mare succes
Maratoanele vaccinării au avut un mare succes

Campaniile de vaccinare din ultima lună au dat roade. Numărul celor imunizaţi a trecut de 4 milioane, iar acţiunile continuă în forţă.

Maratoane, centre de vaccinare drive-thru, implicarea medicilor de familie sau caravanele care au dus serurile până în porţile oamenilor s-au dovedit a fi un succes. Cele mai multe persoane vaccinate sunt în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Sibiu, iar cele mai puţine în Botoşani şi Suceava.

Conform rapoartelor autorităţilor, în Capitală a fost imunizată 35,70% din populaţia rezidentă. Însă, cand vorbim de populaţia eligibilă, adică persoanele de peste 16 ani, rata de imunizare este 42,43%.Judeţul Cluj se află pe locul al doilea, cu o acoperire de 32,77% din populaţia rezidentă şi de 38,6% din populaţia eligibilă, iar pe locul al treilea este judeţul Sibiu, 26,2% din populaţia rezidentă şi de 28,9% din cea eligibilă. Mai sunt în top judeţul Braşov cu 25,4% din poplaţia rezidentă şi 30,9% din populaţia eligibilă şi judeţul Timiş cu 24,8% din populaţia rezidentă şi 29,5% din populaţia eligibilă. Pe ultimele cinci locuri sunt judeţele Neamţ, Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.

Preşedintele Iohannis: «Pericolul nu a trecut»

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că maratoanele de vaccinare au avut succes însă autorităţile trebuie să găsească soluţii pentru a aduce serurile mai aprope de oameni şi să acţioneze mai intens în zona rurală. Celor care cred ca pandemia a trecut, Klaus Ioannis le-a transmis că dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 scade, nu însemnă că nu este nevoie ca oamenii să se imunizeze. ”Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că a trecut ce a fost mai rău şi că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzaţie de securitate!”, a spus preşedintele. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, dr. Valeriu Gheorghiţă, a transmis că, în prezent, pe listele de aşteptare sunt circa 7.200 de persoane, însă peste 67% dintre persoanele care se vaccinează cu prima doză aleg să se prezinte direct la centrele de vaccinare.

Cum poţi primi serul

În ultima lună, în România strategia a fost schimbată, oamenii putându-se vaccina doar cu buletinul, fără liste de aşteptare. În mai multe oraşe mari din ţară au fost organizate maratoane de weekend sau de o săptămână. Cel mai mare succes a fost cel din Bucureşti, unde peste 20.000 de persoane au venit să se imunizeze, în doar trei zile. De asemenea, au fost organizate centre drive-trhu, unde te poţi vaccina direct din maşină, iar în unele zone au fost trimise caravane de vaccinare. Doritorii se pot imuniza şi la medicul de familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net