Cum s-a dat de gol o tânără care venise din străinătate și trebuia să stea în carantină. Polițiștii au găsit-o imediat

Ultima actualizare:

    Fata plecase la mare fără să anunțeFOTO: Unsplash.com
Fata plecase la mare fără să anunțeFOTO: Unsplash.com

O tânără din județul Suceava a fost amendată de poliție după ce a plecat din carantină. Fata a făcut o greșeală iar autoritățile au găsit-o imediat.

În loc să stea acasă cât prevede legea, Mihaela Hrudei (22 de ani), din localitatea suceaveană Dărmănești, a plecat pe litoral. Deși știa că face o ilegalitate, s-a hotărât să sfideze autoritățile, postând pe contul ei de socializare fotografii din locul unde se afla, potrivit Monitorul de Suceava. Astfel că practic a spus poliției unde se află.

În loc să stea în carantină se plimba pe litoral

Fata se întorsese recent din Olanda, țară aflată acum pe lista celor din zona galbenă ca urmare a creșterii incidenței la 1,9 la mie. Vineri, 27 august, un echipaj de la Secția Rurală Dărmănești, a verificat dacă tânăra respectă măsura carantinei. Au repetat vizitele și sâmbătă și duminică. Pentru că nu au găsit-o la domiciliu au început să o caute. Vecinii le-au spus polițiștilor că aceasta este pe litoral, în vacanță. Surpriza cea mare pentru polițiști a fost că au găsit pe rețeaua de socializare Facebook postări recente ale tinerei. Încă de pe 25 august, Mihaela Hrudei a început să posteze zilnic poze din Constanța și din Mamaia, de pe plaje, din restaurante și de pe o ambarcațiune de agrement. Așadar, tânăra care trebuia să fie în carantină la domiciliu nu a avut nici o ezitare din a se afișa în concediu, la mare. 

A primit trei amenzi de câte 1.000 de lei fiecare.

De ce a plecat fata de acasă?

Tânăra în cauză a postat însă un document oficial, care pare a fi emis de Direcția de Sănătate Publică Suceava, din care rezultă că are un test negativ și nu va mai figura în carantină, din 27 august. Așadar de vineri, conform acestui document, tânăra nu ar mai fi trebuit să fie în carantină. Polițiștii nu ar fi primit însă această informare. În plus, aceasta apare în fotografii în vacanță încă din 23 august. Totuși, dacă documentul este autentic, tânăra are justificare pentru vacanță, însă abia din 27 august.

Oricum ar fi, tânăra a încălcat carantina, cel puțin până pe 27 august,

Ce trebuie să faci când te întorci din țări de pe lista galbenă sau roșie

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din statele aflate pe lista galbenă sau pe cea roşie. În schimb, cei nevaccinaţi care intră în România din ţările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ, conform Mediafax.ro.

Cei nevaccinaţi care vin din ţările incluse în zona roşie sunt nevoiţi să stea în carantină indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Citește și:

Coşmar la graniţă! Au stat la coadă ca să intre în ţară, după ce Bulgaria a trecut pe lista galbenă

Belgia a încadrat România în zona roșie de Covid-19

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net