La ora 10.11, polițiștii de la Brigada Rutieră, trimiși să fluidizeze traficul în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle, au trăit misiunea vieții lor. Adrian și Beinur se aflau în mașină, în momentul în care aceasta a început să se clatine, din cauza curentului puternic. Au văzut elicopterul aproape de ei, au sărit din autoturism și au blocat traficul la timp. Aparatul de zbor a avut loc să aterizeze îm siguranță, astfel că au reușit să evite o adevărată catastrofă în doar 20 de secunde.


Elicopterul se afla la 7-8 metri înălțime de ei, în momentul în care au simțit un curent puternic, iar mașina în care se aflau a început să se clatine.

Asta le-a atras atenția polițiștilor că ceva este în neregulă, iar când au ridicat privirea au văzut cum uriașul se îndrepta spre ei.

Unul dintre polițiștii de la Charels de Gaulle: ”Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă”

În zborul lui necontrolat reușise să rupă doi sâlpi de curent, care au căzut pe șosea, avariind două autoturisme aflate în trafic.

elicopeter-in-sensul-giratoriu-de-la-charles-de-gaulle.jpg

Polițiștii au reușit în câteva secunde să elibereze o parte din sensul giratoriu de la Chareles de Gaulle, pentru a-i face loc elicopterului să aterizeze
Polițiștii au reușit în câteva secunde să elibereze o parte din sensul giratoriu de la Chareles de Gaulle, pentru a-i face loc elicopterului să aterizeze

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție. Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, a spus unul dintre polițiști.

Brigada Rutieră are un post permanent în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle, tocmai pentru că circulația în zonă este extrem de aglomerată, iar norocul a făcut ca unul dintre cei doi polițiști să fie un comisar cu experiență. 

Nu li s-a comunicat nimic polițiștilor prin stație despre elicopterul cu probleme 

”A fost vorba despre 20-30 de secunde. Dacă nu ar fi fost stăpâni pe situație, e clar că am fi asistat la o adevărată tragedie. Au sărit din mașină, au blocat traficul, totul în 20 de secunde. Nu li s-a comunicat nimic prin stație, nu au știut că elicopterul se defectase și căuta un loc liber ca să aterizeze”, au declarat pentru Click! surse oficiale.

”Felicităm colegii care au intervenit, astăzi, la aterizarea forțată a unui elicopter, în București, precum și piloții, care au aterizat în siguranță, pentru prezența de spirit!”, au transmis și reprezentanții Poliției Române.

 

Citește și: 

Raluca Turcan, despre elicopterul aterizat forțat în București. ”Putea avea loc o catastrofă. Am fost martora momentului”

De ce a căzut elicopterul Black Hawk. Posibile cauze: o defecțiune la transmisie sau la reductor

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...