Cum s-a evitat o tragedie în 20 de secunde. Polițiștii au sărit din mașina care se clătina ca să blocheze traficul pentru elicopter

Ultima actualizare:

    Adrian și Beinur sunt cei doi polițiști care au reușit să evite producerea unei tragediiFoto: Poliția Română
Adrian și Beinur sunt cei doi polițiști care au reușit să evite producerea unei tragediiFoto: Poliția Română

La ora 10.11, polițiștii de la Brigada Rutieră, trimiși să fluidizeze traficul în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle, au trăit misiunea vieții lor. Adrian și Beinur se aflau în mașină, în momentul în care aceasta a început să se clatine, din cauza curentului puternic. Au văzut elicopterul aproape de ei, au sărit din autoturism și au blocat traficul la timp. Aparatul de zbor a avut loc să aterizeze îm siguranță, astfel că au reușit să evite o adevărată catastrofă în doar 20 de secunde.

Elicopterul se afla la 7-8 metri înălțime de ei, în momentul în care au simțit un curent puternic, iar mașina în care se aflau a început să se clatine.

Asta le-a atras atenția polițiștilor că ceva este în neregulă, iar când au ridicat privirea au văzut cum uriașul se îndrepta spre ei.

Unul dintre polițiștii de la Charels de Gaulle: ”Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă”

În zborul lui necontrolat reușise să rupă doi sâlpi de curent, care au căzut pe șosea, avariind două autoturisme aflate în trafic.


    Polițiștii au reușit în câteva secunde să elibereze o parte din sensul giratoriu de la Chareles de Gaulle, pentru a-i face loc elicopterului să aterizeze
Polițiștii au reușit în câteva secunde să elibereze o parte din sensul giratoriu de la Chareles de Gaulle, pentru a-i face loc elicopterului să aterizeze

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție. Am anunțat imediat dispeceratul și toți colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, a spus unul dintre polițiști.

Brigada Rutieră are un post permanent în sensul giratoriu de la Charles de Gaulle, tocmai pentru că circulația în zonă este extrem de aglomerată, iar norocul a făcut ca unul dintre cei doi polițiști să fie un comisar cu experiență. 

Nu li s-a comunicat nimic polițiștilor prin stație despre elicopterul cu probleme 

”A fost vorba despre 20-30 de secunde. Dacă nu ar fi fost stăpâni pe situație, e clar că am fi asistat la o adevărată tragedie. Au sărit din mașină, au blocat traficul, totul în 20 de secunde. Nu li s-a comunicat nimic prin stație, nu au știut că elicopterul se defectase și căuta un loc liber ca să aterizeze”, au declarat pentru Click! surse oficiale.

”Felicităm colegii care au intervenit, astăzi, la aterizarea forțată a unui elicopter, în București, precum și piloții, care au aterizat în siguranță, pentru prezența de spirit!”, au transmis și reprezentanții Poliției Române.

Citește și: 

Raluca Turcan, despre elicopterul aterizat forțat în București. ”Putea avea loc o catastrofă. Am fost martora momentului”

De ce a căzut elicopterul Black Hawk. Posibile cauze: o defecțiune la transmisie sau la reductor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net