Imigranții români care muncesc în Marea Britanie au trimis în țară, anul trecut, aproape 700 de milioane de euro. O investigație a celor de la The Sun relevă faptul că această sumă aproape s-a triplat în ultimii doi ani.


Tabloidul britanic sugerează că mulți dintre cei plecați la muncă, în Regat, ar fi cetățeni de etnie romă, o parte dintre ei provenind din satul Buzescu, din județul Teleorman. Peste 90% dintre localnici au luat drumul statelor bogate din Uniunea Europeană iar țiganii, din banii câștigați, și-au ridicat adevărate palate.

Satul Buzescu este recunoscut drept un Beverly Hills în miniatură, depopulat. A ajuns un loc fantomă pe harta României iar casele cu turnulețe sunt, în mare parte, părăsite sau chiar neterminate.

Reporterii de la The Sun au stat de vorbă cu unul dintre localnicii de etnie romă, care a preferat să rămână anonim. "Lucrez în Londra de 10 ani și nu intenționez să vin acasă, indiferent ce zic politicienii. Vreau să mulțumesc că Uniunea Europeană mi-a dat această oportunitate".

Majoritatea celor intervievați de The Sun susțin că sunt în România doar în trecere și că sunt nerăbdători să ajungă înapoi în Marea Britanie. Cu banii obținuți din diverse activități, aceștia reușesc să își finanțeze palatele ridicate în acest sat pestriț.

 

Numărul cetățenilor români care muncesc în Marea Britanie s-a triplat în 2015, crescând în doi ani de la 128,000 de oameni la 383,600. Reportajul celor de la The Sun a fost realizat în contextul în care premierul David Cameron este criticat în termeni duri pentru că ezită să impună restricții privind dreptul imigranților de a solicita ajutoare sociale. Numai că, tot The Sun notează, este că sursele bănești ale țiganilor din Buzescu nu provin din ajutoarele de stat.

 

dan_finutu.jpg

buzescu
Casa lui Dan Finuțu din Buzescu este una dintre principalele atracții
Foto: Click!

palat1.jpg

buzescu
Strada principală din satul Buzescu este ticsită de palate care mai de care
Foto: Click!

palat2.jpg

buzescu
Palatele țiganilor din Buzescu au fost ridicate din banii făcuți peste hotare, după intrarea României în UE
Foto: Click!
 
 
Loading...