Cum vor fi publicate rezultatele la Bac și la Evaluarea Națională. Numele elevilor – în format anonimizat

Ultima actualizare:

    În premieră, rezultatele la examene vor fi afișate, anul acesta, diferitFOTO: Click!
În premieră, rezultatele la examene vor fi afișate, anul acesta, diferitFOTO: Click!

Rezultatele la Bacalaureat și la Evaluarea Națională vor fi anul acesta, în premieră, afișate diferit. În locul numelor și prenumelor elevilor vor fi coduri unice, astfel încât doar elevii și părinții lor să-și poată vedea nota. Astfel de coduri unice au primit azi elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică din cadrul Evaluării Naționale.

Numele candidaților vor fi protejate

„Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat”, a anunțat azi Ministerul Educației. Decizia a fost luată în contextul legii protecției datelor cu caracter personal. „În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel”, a anunțat MEC printr-un comunicat de presă.

În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP-ul și codul unic aferent candidatului -  exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului). Azi, la Evaluarea Națională, proba scrisă de Matematică, raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în momentul predării lucrării. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Așa vor vor fi publicate rezultatele la examene! În locul numelui candidaților vor fi coduri
Așa vor vor fi publicate rezultatele la examene! În locul numelui candidaților vor fi coduri

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Azi, 17 iunie, a avut loc proba scrisă de Matematică la Evaluarea Națională 2020, iar joi, 18 iunie, peste 10.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați la proba de Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net