Cum vor reconstitui procurorii arderea Alexandrei Măceșanu în cazanul improvizat de Gheorghe Dincă

Ultima actualizare:

    Alexandra Macesanu
Alexandra Macesanu

Duminică, 15 septembrie, a fost o zi cumplită pentru familia Alexandrei, iar ziua de luni, 16 septembrie, va fi de-a dreptul terifiantă. Familia va asista la reconstituirea crimei săvârşite de monstrul Gheorghe Dincă, a cărei victimă a fost chiar Alexandra în luna iulie.

Alexandra s-a născut la 15 septembrie 2003, în localitatea Dobrosloveni, județul Olt, fiind primul copil al soților Măceșanu. Din spusele părinților și ale profesorilor, învăța bine, avea note mari la școală și făcea parte dintr-un grup de dansuri populare. Duminică, 15 decembrie, fata ar fi trebuit să-și serbeze ziua, alături de prieteni și de cei dragi, să mănânce tort și să sufle în lumânări. Din păcate, duminică, în casa familiei Măceșanu a fost liniște. O liniște apăsătoare. Mama nu-i va mai cânta la mulți ani niciodată.

În schimb, vrea să vadă cu ochii ei cum monstrul i-a ucis fata şi i-a dat foc, chiar dacă va suferi cât pentru 10 vieţi. Anchetatorii se vor întoarce la Caracal astăzi și vor încerca să refacă povestea pe care Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, le-a spus-o de mai multe ori la audieri. Pe 24 iulie, Alexandra Măceașanu, o copilă de doar 15 ani, a luat o mașină de ocazie din localitatea Dobrosloveni și l-a rugat pe șofer – nimeni altul decât Gheorghe Dincă - s-o ducă în Caracal, la liceul Mihai Viteazu, unde era elevă în clasa a IX-a. Nu știa în mașina cui se urcă și nu știa nici că va fi ultimul ei drum. A ajuns în oraș, dar nu unde s-ar fi așteptat, ci în casa propriului ei călău. Tânăra a fost bătută în mașină, legată de mâni, cu bandă adezivă la ochi și la gură și apoi după în casa ororilor. Aici, Dincă a omorât-o, iar apoi i-a ars cadavrul într-un cuptor improvizat.  

Mama Alexandrei  se uită plângând  la fotografia  de anul trecut  când fiica ei a împlinit  15 ani
Mama Alexandrei se uită plângând la fotografia de anul trecut când fiica ei a împlinit 15 ani

Reconstituirea ar urma să fie făcută în urma unei cereri din partea familiei Măceșanu de a simula condițiile în care Dincă a spus că a ucis-o pe fiica lor, Alexandra, dată dispărută la sfârșitul lunii iulie.

Experimentul cu arderea în butoi nu se va face

„Trebuie să stabilim exact unde minte Dincă, dacă minte sau dacă nu-şi mai aminteşte anumite aspecte. Nu e obligatoriu să facem reconstituirea în întregime, putem s-o facem doar acolo unde avem dubii, pentru a întări probatoriul existent deja la dosar”, au declarat surse din interiorul anchetei citate de adevarul.ro. Anchetatorii au refuzat să dea amănunte despre reconstituire. Este posibil ca Dincă să fie dus în locul unde a răpit-o pe Alexandra şi de acolo să arate, pas cu pas, tot ce a făcut, atât în ziua dispariţiei, cât şi în următoarea zi, când fata a reuşit să sune la 112.Legat de experimentul cu arderea în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, cel mai probabil, acesta nu se va face. „Chiar dacă ar arde un porc sacrificat, de circa 40 de kilograme, să zicem, este irelevant experimentul. Ar trebui să pună acelaşi tip de lemne, acelaşi număr, să folosească acelaşi tip de vaselină, aceeaşi cantitate. Chiar şi condiţiile meteo ar trebui să fie la fel ca în ziua în care se presupune că a fost ars corpul Alexandrei”, au declarat mai mulţi criminalişti. 

Experții IML au analizat deja rămășițele pe care anchetatorii le-au ridicat din curtea lui Dincă. Este vorba despre oase arse, descoperite într-un butoi. Testele ADN au arătat că acestea aparțin cu o certitudine de 99,93% Alexandrei Măceșanu.

Viorel Cataramă oferă 100.000 euro recompensă pentru găsirea fetei

Decizie impresionantă şi a omului de afaceri Viorel Cataramă, care a anunţat că va oferi o recompensă de 100.000 de euro persoanei care va da informaţii ce vor duce la găsirea şi eliberarea Alexandrei Măceşanu, dar şi a Luizei Melencu. „Încă de la izbucnirea scandalului Caracal, am anunţat că nu pot accepta varianta crimei, aşa cum a fost prezentată de autorităţi. Nici până azi, nu s-au prezentat dovezi, dincolo de orice îndoială, că cele două fete au fost ucise”, a scris Viorel Cataramă, duminică, pe Facebook. Acesta a mai afirmat că instituţiile statului anchetează varianta crimei, deşi opinia publică este tot mai convinsă că este vorba de cazuri de trafic de persoane. 

Citește și:

Alexandra Măceșanu ar fi împlinit duminică 16 ani. Unchiul ei vrea să facă un miting în Bucureşti

E oficial! Oasele din butoiul lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net