Cum vor vota parlamentarii UDMR în cazul moțiunii de cenzură

Ultima actualizare:

    Kelemen Hunor a sugerat că parlamentarii UDMR vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD
Kelemen Hunor a sugerat că parlamentarii UDMR vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD

Scorul e strâns în cazul moțiunii de cenzură depuse de PSD împotriva proproiului guvern, după refuzul premierului Sorin Grindeanu de a demisiona. Parlamentarii UDMR ar putea înclina balanța de-o parte sau de cealaltă.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a dat luni un indiciu cu privire la cum vor vota parlamentarii minorității maghiare miercuri. "Cei care au obținut majoritate, dacă vor să schimbe un guvern, trebuie să aibă această posibilitate de a o face", a declarat Kelemen Hunor, dând de înțeles că UDMR va vota moțiunea de cenzură.Acesta a precizat ca nu s-a luat încă o decizie, dar este vorba despre "principiul majorității, un principiu democratic", potrivit căruia "cei care au fost votați și dețin majoritatea trebuie să aibă și dreptul de a schimba miniștrii și guvernul dacă doresc"."Principiul trebuie respectat. În momentul de față există majoritate în Parlament ", a subliniat Hunor, conform Hotnews.

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu a fost citită duminică, 18 iunie, în Parlament, de liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor.

„La 5 luni de la instalarea Guvernului condus de domnul Sorin Grindeanu, partidele coaliției majoritare, în cadrul forurilor statutare de conducere au analizat, au dezbătut și au evaluat stadiul îndeplinirii măsurilor programate pentru perioada de referință scursă de la învestirea Guvernului și au decis retragerea strijinului politic acordat primului-minitru Sorin Grindeanu și echipei guvernamentale. În urma deciziei de retragere a sprijinului politic, 25 din cei 27 de membri ai Guvernului și-au prezentat demisiile din funcții, înțelegând corect responsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democrații constituționale.

Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul dintre miniștri, în loc să respecte votul de învestitură și încrederea acordată de Parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercita și în nume personal, că dispozițiile constituționale și legale sunt facultative și că pot sfida votul acordat de cetățeni și democrația”, se arată în textul moțiunii, conform Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net