Cuplul regal se reunește dincolo de moarte. Regele Mihai va fi îngropat lângă soția lui

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Regele Mihai I va fi înmormântat la Curtea de Argeş, în noua capelă regală, alături de soţia sa Ana. Locul de veci a fost deja pregătit. Trupul Regelui va fi adus în ţară pe 13 decembrie, când va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar înmormântarea va avea loc în data de 16 decembrie.

Casa Regală a României a ridicat la Curtea de Argeş o Catedrală Arhiepiscopală şi Regală nou-nouţă, chiar la intrarea în mănăstire. Capela a fost construită cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, iar aici îşi vor dormi somnul de veci mai toţi membrii Casei Regale. Cei care vor urma, căci regii şi reginele de demult sunt ”împrăştiaţi” care-ncotro, din lipsă de spaţiu. Domnitorul Neagoe Basarab, Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I şi Regina Maria sunt doar câteva dintre personalităţile înmormântate în biserica veche de la Curtea de Argeş. Regele Carol al II-lea a fost depus şi el într-o capelă alăturată mănăstirii. Una ridicată numai pentru el, căci familia regală nu a acceptat ca regele să împartă locul de veci cu amanta care i-a devenit soţie – Elena Lupescu. 


    Regele Carol I și Regina  Elisabeta, precum și Regele  Ferdinand și Regina Maria,  au locuri de veci în încinta  mănăstirii Curtea de Argeș
Regele Carol I și Regina Elisabeta, precum și Regele Ferdinand și Regina Maria, au locuri de veci în încinta mănăstirii Curtea de Argeș

De altfel, din pricina consoartei lui Carol al II-lea, Regele Mihai a rupt legătura cu tatăl său şi nu a mai vrut să-l vadă vreodată şi nici la înmormântarea acestuia nu a participat. Primul cap încoronat înmormântat în noua capelă regală a fost Regina Ana, care a încetat din viaţă pe 1 august 2016 într-un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani. Ceremonia funerară a avut loc aproape două săptămâni mai târziu, pe 13 august.


    Regina Ana a fost înmormântată în noua capelă anul trecut
Regina Ana a fost înmormântată în noua capelă anul trecut

La dreapta reginei îşi va dormi somnul de veci şi regele Mihai. Cavoul acestuia a fost deja pregătit, iar numele i-a fost pus pe placa funerară, însă deocamdată stă acoperit cu un covoraş. ”De la înmormântarea reginei Ana, totul este pregătit pentru un astfel de eveniment tragic, dar previzibil”, a precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, consilierul eparhial Caliopie Ichim, potrivit Agerpres. Curtea de Argeş a devenit, cu anii, necropolă regală. Mormintele regale au devenit loc de pelerinaj pentru nostalgicii monarhişti, dar nu numai! Unii vin să aprindă o lumânare întru sănătatea Regelui, alţii – sperând că vor fi primii la înmormântare.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net