Cursuri suspendate în mai multe școli, din cauza inundațiilor

Ultima actualizare:

    În sudul țării, peste 130 de localități au fost afectate de inundațiiFOTO teleorman24.ro
În sudul țării, peste 130 de localități au fost afectate de inundațiiFOTO teleorman24.ro

Nu se vor putea bucura de Sărbători. Au apa în curți, în case, în șuri, pe drumuri. În total, inundațiile au făcut ravagii în peste 130 de localități din sudul țării. În Teleorman, au fost închise drumuri, școli și o grădiniță pentru că drumurile sunt inundate.

Situația este critică în peste 130 de localități din sudul țării, unde râurile și pârâurile au ieșit din matcă și a năvălit pe drumuri, în gospodării și instituții. Foarte afectate sunt județele Teleorman și Giurgiu.

Cursurile au fost suspendate în mai multe școli din județul Teleorman, pentru că elevii şi profesorii nu pot ajunge la şcoli din cauza drumurilor inundate, informează Mediafax.

Este vorba despre Școala gimnazială din localitatea Drăcşani, şcolile din Dulceanca şi Albeşti şi la grădiniţa din localitatea Talpa.

În alte zone şcolile au rămas deschise, însă elevii nu au putut ajunge din cauza drumurilor acoperite de ape. La Școala gimnazială din Gârbeşti, peste jumătate din elevi şi un cadru didactic nu au putut ajunge la cursuri, iar la şcoala din localitatea Frumoasa, 12 elevi absentează.

Mai multe tronsoane de drumuri județene sunt închise circulației joi dimineaţă, din cauza inundaţilor.

În judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii 38 de localități, 38 de persoane sunt evacuate, iar 47 de case sunt izolate
În judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii 38 de localități, 38 de persoane sunt evacuate, iar 47 de case sunt izolate

În Teleorman, sunt închise drumul European E 70 în comuna Drăgănești Vlașca, DJ 612A în comuna Drăcșănei, satul Vechi, DJ 612A, în comuna Drăcșenei, satul Orbeasca, DJ 601F în comuna Vedea, satul Dulceanca, DJ 703, în comuna Necșești, satul Gârdești şi DJ 503, în comuna Drăgănești Vlașca.

În localitatea Peretu, drumurile sunt acoperite de ape
În localitatea Peretu, drumurile sunt acoperite de ape

O situație critică este și în localitățile Peretu, Scurtu Mare, Plosca, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti și Ţigăneşti.

În localitatea Beuca, 45 de persoane sunt izolate după ce apele râului Burdea au ieşit din matcă, miercuri. Pompierii distribuie localnicilor alimente şi apă, iar militarii sunt pregătiţi să intervină pentru a-i ajuta pe sinistrați, la care se poate ajunge doar cu barca pneumatică.

Până azi, în judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii 38 de localități, 38 de persoane sunt evacuate, iar 47 de case sunt izolate. De asemenea, au fost inundate 105 case, 850 de grădini, curți şi gospodării, 937de anexe gospodăreşti, iar 14 poduri au fost avariate de viituri. Apele au acoperit 22 de kilometri de drumuri judeţene și 25 kilometri de drumuri comunale. De asemenea, 1.220 de fântâni nu mai pot fi folosite.

GIURGIU. Treisprezece localități sunt afectate de inundații în județul Giurgiu, unde 3.800 de hectare de teren au fost acoperite de ape, iar patru drumuri sunt închise circulaţiei.

Sunt afectate de inundaţii 13 localităţi: Iepureşti, Călugăreni, Singureni, Vânătorii Mici, Roata de Jos, Crevedia Mare, Bulbucata, Bucşani, Clejani, Letca Nouă, Comana, Hotarele şi Mihăileşti.

Sunt închise circulaţiei DJ 412 C-– Podul Pescari, DC 191 Vadu Lat - Angheleşti, DC 105 Iepureşti - Chirculeşti şi DC 139 Bulbucata - Teişori. Inundaţii s-au produs şi pe alte tronsoane de drum, însă pe acele şosele se poate circula.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net