Curtea Constituțională, la DNA: Judecătorul Toni Greblă, suspectat de trafic de influență

Ultima actualizare:

    Judecătorul Toni Greblă e anchetat pentru trafic de influență
Judecătorul Toni Greblă e anchetat pentru trafic de influență

Cea mai imparțială instituție de interes public din România, Curtea Constituțională, e lovită de un scandal de proporții. Judecătorul Toni Greblă, care a fost ales în această poziție în 2013, est acuzat de DNA de trafic de influență. Greblă a fost adus joi la audieri.

Toni Greblă a fost adus la sediul DNA din Capitală cu mandat. El e acuzat de trafic de influență și de primirea de foloase necuvenite pentru a interveni în sprijinul firmelor deținute de finul său. Conform rechizitoriului, Greblă e suspectat că a primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW pe care îl folosea şi două rochii pentru soţia sa, de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, scrie agenția Mediafax.

Întrebat dacă a primit vreodată bani sau alte bunuri pentru a favoriza alte persoane, judecătorul a răspuns: „Exclus așa ceva”. Anchetatorii susțin, însă, contrariul. „Foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile acestora de serviciu, în folosul firmelor controlate de Bîrcină Ion, cu interese în domenii de activitate diversă (energie, transport, fier vechi ş.a.)”, se arată în documentele procurorilor.

La DNA urmează să fie adus şi finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bîrcină, suspectat de cumpărare de influenţă, au declarat surse judiciare.

Toni Greblă este judecător la Curtea Constituţională din decembrie 2013, din partea Senatului, el înlocuind-o atunci pe judecătoarea Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. După ce a fost numit judecător, Toni Greblă a demisionat din calitatea de senator PSD, deţinută din 2008.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net