Curtea Constituțională respinge încă două sesizări ale lui Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis nu poate trece de cele șase voturi pro PSD de la Curtea Constituțională
Klaus Iohannis nu poate trece de cele șase voturi pro PSD de la Curtea Constituțională

Noi înfrângeri pentru președintele României, Klaus Iohannis la Curtea Constituțională. Surse din CCR au declarat pentru Agerpres că membrii acesteia au respins marți, două sesizări ale președintelui Klaus Iohannis. Voturile din ultimul timp au dezvăluit că la ora aceasta există o majoritate pro PSD de 6 la 3 la CCR.

Prima sesizare depusă de Klaus Iohannis și respinsă de judecătorii constituționali, se referă la trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvernului, sub cea a Camerei Deputaţilor. Surprinzător este faptul că practic PSD joacă alba-neagra cu această instituție. Monitorul a fost preluat de Guvern de la Camera Deputaților în 2012, odată ce PSD câștigase alegerile. Acum, pentru că Dragnea este președintele Camerei Deputaților, iar orice lege nu devine aplicabilă decât după publicarea în Monitorul Oficial, coaliția PSD-ALDE a decis declanșarea procesului invers.

A doua sesizare a șefului statului care ar fi fost respinsă de CCR se referă la modificarea Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Surprinzător, potrivit unor surse citate de știripesurse.ro, în acest caz CCR a respins sesizarea pentru că a fost depășit termenul de sesizare.

În 11 mai, Iohannis a atacat la Curte actul normativ, precizând că ”a mai fost dedus controlului de constituţionalitate în două rânduri, ca urmare a unor sesizări”.

“Cu toate acestea, considerăm că forma rezultată după punerea de acord a legii cu decizia CCR prin care s-a constatat neconstituţionalitatea unor dispoziţii conţine, în continuare, o serie de dispoziţii de natură să încalce principii şi prevederi constituţionale”, afirmă preşedintele Iohannis în sesizare conform știrileprotv.ro.

Cât priveşte procedura privind retragerea încrederii magistraţilor, cel mai puternic om din România, aducea în sprijinul cererii sale de blocare a legii, o decizie CCR.”În baza mandatului reprezentativ, membrul CSM este alesul şi reprezentantul întregii categorii ale cărei interese sunt reprezentate de organul colegial din care acesta face parte şi nu poate fi revocat decât în condiţiile nerespectării atribuţiilor în cadrul acestuia, iar nu a mandatului încredinţat de alegătorii săi”, consideră Iohannis

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net