Curtea de Apel București decide dacă Liviu Dragnea iese sau nu din închisoare

Ultima actualizare:

    Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac
Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac

Curtea de Apel București decide, joi, dacă îl eliberează pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, din închisoare. Azi va fi dezbătută o contestație depusă de acesta la condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Curtea de Apel Bucureşti dezbate joi o contestaţie depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider PSD solicită să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal, transmite Agerpres. Pe 9 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Dragnea, însă acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel București dezbate cotestația lui Liviu Dragnea

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Citește și: 

Cum a trecut prima lună de închisoare pentru Liviu Dragnea

De ce nu poate Liviu Dragnea să facă sex la camera intimă cu iubita tinerică

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net