Cutremur de 6,8 grade în Turcia! Seismul a făcut 4 victime și a dărâmat mai mule clădiri

Ultima actualizare:

    Cutremur de 6,8 grade în TurciaFoto: Twitter
Cutremur de 6,8 grade în TurciaFoto: Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scada Richter s-a produs vineri, 24 ianuarie, în estul Turciei. Patru persoane au murit, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit, a anunțat ministrul de Interne Suleyman Soylu.

Seismul s-a produs în districtul Sivrice, din provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55, potrivit agenţiei guvernamentale pentru situaţii de urgenţă din Turcia. 

Ministrul de Interne Suleyman Soylu declarase inițial că nu au fost raportate decese în zonele afectate de cutremur. El a precizat că 4-5 clădiri s-au prăbușit în Sivrice și că două persoane au fost rănite, potrivit Digi 24.

De asemenea, zeci de persoane au fost rănite și multe au fost date dispărute, existând suspiciuni că au fost prinse sub dărâmături, scrie The Mirror.

Seismul s-a produs în districtul Sivrice, în provincia Elazig din estul Turciei, în jurul orei locale 20:55, precizează agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă. Seismul a fost resimțit în Turcia, Siria, Georgia și Armenia.

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe filmulețe din timpul seismului, dar și imagini cu ruinele unor clădiri prăbușite. Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7. Seismul vine după o serie de cutremure care au avut loc în cursul zilei de joi. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,6.

“There are still people under the rubble” - major earthquake struck #Elazig, Turkey. pic.twitter.com/9yghQbM8EB — Hatice ‘Deniz’ AVCI (@HaticeDenizAVCI) January 24, 2020

“There are still people under the rubble” - major earthquake struck #Elazig, Turkey. pic.twitter.com/9yghQbM8EB

— Hatice ‘Deniz’ AVCI (@HaticeDenizAVCI) January 24, 2020

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net