Un fermier din județul Suceava dă gratis trei tone de fructe pentru că cei care au vrut să-i cumpere producţia i-au oferit un preţ foarte mic. „Am chemat tot satul la cules“, a spus Sorin Baciu.


Sorin Baciu locuieşte în satul Podeni din comuna Buneşti a judeţului Suceava. În anul 2014, a plantat în livada sa de nuci peste 2.000 de tufe de coacăze şi agrişe, scrie adevarul.ro. Anul acesta are o producţie record: 3 tone de fructe de pădure.  Gospodarul a încercat să vândă fructele, dar a primit un preţ foarte mic. Aşa că a decis să le dea gratis şi a chemat tot satul la cules.

Dă gratis trei tone de fructe

Sorin Baciu are o firmă de consultanţă şi este pasionat de agricultură. Bărbatul locuieşte împreună cu familia sa în satul Podeni, din comuna Buneşti, care se află la o aruncătură de băţ distanţă de municipiul Suceava. Anul acesta are o producţie record. A estimat în jur de trei tone. A încercat să vândă fructele, care sunt şi frumoase şi gustoase. A intrat în contact cu reprezentanţii unor supermarket-uri, care i-au spus că ar fi interesaţi, dar au nevoie de cantităţi mai mari. A mai negociat cu nişte clienţi din Ardeal, care i-au oferit 5 lei pe kg, însă bărbatul a refuzat oferta. ” Am investit o grămadă de bani. Dacă vine, vrea să le ia de acasă cu cinci lei. Strânsul costă doi lei/kg. Mai rămân cu trei lei. Mai bine le dau degeaba.”, a declarat Sorin Baciu, pentru ziarul Adevărul.

Fermierul a chemat tot satul la cules

Pentru că fructele riscă să rămână neculese şi să se strice, bărbatul a decis să le dea gratis.

localnici-cules_fructe-suceava.jpg

localnici-cules_fructe-suceava
Sorin Baciu a invitat tot satul la cules de fructe de pădure
FOTO: adevarul.ro

A anunţat tot satul să vină la cules. „Chem tot satul, toţi prietenii, care vor să vină să mănânce. Decât să se strice, mai bine le dau degeaba. Am muncit foarte mult la ele. Trebuie prăşite. Eu le-am vrut bio. Să vină toţi cei care sunt necăjiţi, care au copii. Sunt fructe foarte sănătoase, bogate în vitamina C”, a spus Sorin Baciu.

Primii care au răspus apelului au fost vecinii producătorului. Oamenii ne-au spus că-n sat nu mai este forţă de muncă şi că este păcat de fructe. „În Belgia, dacă iei un pumn de poftă te costă 5-10 euro”, a spus localnica Iuliana Cosovan, pentru ziarul Adevărul.

Citește și

Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură cu coacăze

O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu coacăze

 
 
Loading...