Multă lume se teme să mai iasă din casă și preferă să-și cumpere produsele necesare din fața calculatorului. Doar că timpul de așteptare este destul de lung. Dacă faci acum comanda online la alimente, îți vine acasă peste două săptămâni.


A crescut mult timpul de așteptare la comezile pentru alimente. Din ziua în care le pui în coșul virtual și până ți le aduce livratorul la ușă pot trece chiar și două săptămâni. Produsele lipsesc, plus că magazinele nu mai fac față cererilor.

Informația vine din partea lui Florinel  Kiss, reprezentantul Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

”Alimentele fresh-nonfresh nu se găsesc, tocmai de aceea aștepți după ele zece zile. Dacă vorbim despre produsele bio vândute de magazinele specializate, acestea lucrează la 7-10 zile. În cazul în care le comenzi și le iei de la ușa magazinului, timpul se reduce la 2-4 zile”, ne-a precizat Florinel Kiss.

Magazinele vând alimente ca în perioada Sărbătorilor

De la sfârșitul lunii februarie, cererea la mâncare a crescut, astfel că marile rețele de magazine au vândut ca în perioada sărbătorilor. 

Rafturile s-au golit zile la rând, în special cu produse neperisabile: făină, mălai zahăr, conserve. Și carnea a dipărut peste zi din galantar, oamenii făcându-și stocuri în congelatoare. Unii au deja provizii pentru o lună.

Anul trecut, românii au comandat online mâncare şi băutură în valoare de aproximativ 263 de milioane de lei, cu 21% mai mult decât un an în urmă. Iar anul acesta cifrele vor fi cu mult mai mari.

În prezent, în România, sunt înregistrate oficial 19.000 de magazine online, cu profil divers.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ce-cumpara-romanii-de-cand-stau-izolare-nu-ti-vine-sa-crezi

https://www.click.ro/news/national/celebrul-bucatar-adi-hadean-gateste-pentru-medici-si-batrani-singuri

 
 
Loading...