Președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că îl va propune pe Dacian Cioloș prim-ministru. Potrivit digi24.ro, liderul principalului partid politic de dreapta din România a spus că premierul nu se va înscrie în partid, contrar obligației enunțate până acum.


O delegație a Partidului Național Liberal s-a întâlnit cu premierul Dacian Cioloș luni, pentru a discuta relația premierului cu această formațiune politică și condițiile în care pot colabora la alegeri sau după.

”Astăzi se va vota în BPN al PNL desemnarea ca și candidat la funcția de prim-ministru a lui Dacian Cioloș. Nu făceam propunerea dacă premierul nu-și dădea acceptul”, a declarat Alina Gorghiu.

„Un Consiliu Național trebuie să formalizeze decizia din BPN. Trebuie să așteptăm votul colegilor iar reacția o va da dânsul când și dacă va considera potrivit”, a tăiat președintele liberalilor orice alte precizări pe această temă,

Despre renunțarea la obligația de înscriere în partid a lui Dacian Cioloș, liderul liberal a spus că „nu ne încurcă, nu ne deranjează, suntem perfect de acord că are obligația să-și păstreze cuvântul”. Mai mult, „în statutul PNL nu există niciun impediment în a desemna ca și candidat în poziția de prim-ministru din partea PNL o persoană care nu este membră”, a precizat Gorghiu.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: