Dacian Cioloș, către Sorin Grindeanu: «Ne izolați la periferia Europei»

Ultima actualizare:

    Dacian CioloșFoto: Facebook
Dacian CioloșFoto: Facebook

Multe voci din lumea politică au ieșit la rampă după adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor Penale și a proiectului de lege privind grațierea. Președintele Klaus Iohannis a spus clar că deciziile luate de Guvernul Grindeanu sunt un atac la statul de drept. Fostul premier Dacian Cioloș a transmis și el un mesaj către actual prim-ministru.

Cioloș a atras atenția asupra consecințelor acestor măsuri pentru viitorul României.

"Domnule Prim–ministru al României, Sorin Grindeanu,

Deciziile luate de Cabinetul dumneavoastră în privința modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală au consecințe negative profunde pentru soarta țării:

Distrug reperele morale ale societății.

Cum veți explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiți penal? Cum vor mai crede oamenii în dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care îl dă Guvernul Statului Român? Cum se mai pot simți românii demni în țara lor când Guvernul lasă impresia că disprețuiește cinstea și transparența și legitimează hoția?

Duceți România într-o zonă incertă de securitate

Duceți România într-o zonă incertă de securitate.

Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolați la periferia Europei. Lovitura dată justiției este totodată o lovitură gravă dată credibilității României în relația cu partenerii din UE și NATO, în relația cu partenerii noștri economici. Ce pot crede partenerii noștri despre o țară al cărei guvern validează infracțiunea ca normalitate? Cum le veți explica că Guvernul României a decis că e normal ca abuzul în serviciu să nu fie infracțiune?", se arată în scrisoarea lui Dacian Cioloș către Sorin Grindeanu.

Fostul premier a cerut abrogarea măsurilor adoptat în seara de 31 ianuarie. "De aceea, domnule Prim-ministru al României, vă solicit public să abrogați ordonanța de urgență referitoare la modificarea celor două Coduri penale. România normală, România pe care ne-o dorim cu toții este România dreptății și domniei legii", a mai spus Cioloș în mesajul publicat pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net