Dacian Cioloş îşi face partid: ”Există un risc să ducă la fărâmiţarea opoziţiei"

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat duminică că din Platforma România 100 se va desprinde în curând un partid politic care va fi capabil să se prezinte la următoarele alegeri. Cioloş spune că va colabora cu partidele cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, deşi e conştient că există riscul ca noul său proiect să ducă la fărâmiţarea Opoziţiei.

Cioloş a declarat că va colabora cu partidele care au aceleaşi valori. El a subliniat că totul a pornit de la faptul că zeci de mii de oameni s-au alăturat Platformei, într-un timp scurt. Decizia lui Cioloş vine după ce el a fost rugat în repetate rânduri să rămână în politică după încheierea mandatului de premier. 

„Platforma România 100 a pronit ca un grup aşa-zis tehnocrat. Am avut surpriza să vedem că în câteva săptămâni, fără să facem promisiuni, zeci de mii de oameni - peste 30.000 - s-au alăturat platformei. De aici a pornit totul. Am înţeles că e nevoie şi de o implicare politică. Nu ne-am ferit de lucrul acesta, însă n-am vrut să punem carul înaintea boilor. Vreau să fiu foarte clar: din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic, fără nicio îndoială.  Noi, cei care am fondat România 100 suntem hotărâţi să facem lucrul acesta. Aş spune chiar că e un proces natural. Cred că este necesar să arărtăm oamenilor nu doar o viziune şi o ideologie, e nevoie să arărtăm ce înseamnă, în ce se traduce ideologia, în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat şi ideologia”, a anunţat Dacian Cioloş la o întâlnire cu membrii Platformei România 100, conform adevarul.ro

Fostul premier a spus că viitoarea formaţiune politică nu va acţiona împotriva partidelor cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, ci va fi deschisă colaborării. ”Există un risc ca acest proiect să ducă la fărâmiţarea opoziţiei care şi aşa, cât o fi ea de puternică, e împărţită pe mai multe bucăţi (…) Mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care n-am cum decât să o asum ca din această platformă să se desprindă şi un partid politic, care nu va acţiona împotriva celor cu care împărtăşim valorim idei şi principii comune, cu care avem acelaşi ADN şi că vom fi deschişi celor cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acţionăm în perioada următoare. Ne dorim să lucrăm împreună cu cei care nu doar declară, dar şi dovedesc că împărtăşesc aceleaşi valori şi principii”, a mai spus Cioloş. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net