Daciana Sârbu, dezvăluiri despre fetița înfiată de ea și de Victor Ponta: “Când am văzut-o prima dată, mi s-a părut că seamănă cu Victor”

Ultima actualizare:

    Daciana Sârbu a vorbit despre familie la podcastul lui Mihai Morarfoto: captură YouTube
Daciana Sârbu a vorbit despre familie la podcastul lui Mihai Morarfoto: captură YouTube

Daciana Sârbu și Victor Ponta au luat anul trecut o decizie care avea să le schimbe viața! Cei doi au hotărât că e timpul să-și mărească familia și au adoptat o fetiță dintr-un centru de plasament. Maria are acum șase ani și se înțelege de minune cu ceilalți doi copii ai cuplului, Irina și Andrei, fiul lui Victor Ponta din căsătoria anterioară a politicianului.

La un an de la adopție, Daciana Sârbu a vorbit în premieră la podcastul lui Mihai Morar despre cum a ales să devină mamă pentru Maria și ce a însemnat această experiență pentru familia ei. “Vorbim despre Maria și despre toată experiența minunată cu ea și despre ce fel de copil e, nu aș vrea să vorbesc despre ce i s-a întâmplat ei înainte de a ajunge la noi, că nu știu cum o să mă judece peste 10 ani adolescenta Maria. Am mai discutat de multe ori în familie, dar mereu s-au întâmplat lucruri, cred că trebuie să ai echilibru în familie ca să poți să ai susținere, să ai pe cine să te bazezi, ori în viața noastră s-au întâmplat lucruri grave și am zis că nu e momentul să facem aceste lucruri atunci".


    Daciana și Victor Ponta, fericiți alături de Maria și Irina (dreapta)foto: arhivă personală
Daciana și Victor Ponta, fericiți alături de Maria și Irina (dreapta)foto: arhivă personală

"În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina a spus că vrea să fie fată și să nu-i dați camera mea. Ea și-a dorit mult o soră și era fericită. Nu știa ce o așteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers și mai ușor. E nevoie de multă iubire și multă atenție. Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine și poți să muți munții. Dacă ai partener care îți dă curaj poți. Am luat decizia când eram toți”, a povestit Daciana Sârbu, invitată la podcastul lui Mihai Morar.

Daciana Sârbu: "Nu e ușor. Există psihologi care te pregătesc"

Procesul de adopție al unui copil în România este unul destul de dificil. Daciana Sârbu și Victor Ponta nu au așteptat ca sistemul să le aleagă un copil, ci au hotărât să aleagă ei de pe lista copiilor greu adoptabili care, din păcate, au cele mai puține șanse să ajungă într-o familie.

”Există un proces de acreditare a familiei adoptatoare și durează. Nu e ușor. Există psihologi care te pregătesc. Acest proces se finalizează cu acest atestat pe care poți să-l primești sau nu. Experiența celor care te evaluează poate ajunge la concluzia că familia nu e pregătită. După acest proces, în funcție de ce optezi, să alegi să te nimerească sistemul în momentul în care apare un copil conform criteriilor pe care le-ai expus. Există și varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili și acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există și această cerere în care spui vârsta și alte lcururi. Noi ne-am dorit să fie fată. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contact nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiți pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit copil perfect. Ne-am dorit să oferim iubire și trecând prin câte am trecut, nu am considerat că o situație dificilă nu ar fi fost imposibil de dus. Am luat decizia într-un punct în care experiența atâtor ani grei ne-a făcut să spunem că putem duce orice. Chiar dacă trebuie să muncești toată viața să-i corectezi unele lucruri”, a mai povestit soția lui Victor Ponta.

Atunci când a văzut-o prima dată pe Maria, Daciana Sârbu a rămas impresionată de veselia și exuberanța fetiței, dar mai ales de faptul că semăna foarte tare cu soțul ei, Victor Ponta. "Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor. E un copil vesel și nu vreau să mai vedem pe altcineva. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil și le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria și am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple”, a mai spus Daciana Sârbu.Victor şi Daciana sunt căsătoriţi de 14 ani şi au împreună o fetiţă, Irina, în vârstă de 12 ani. Victor Ponta mai are din primul mariaj un băiat, Andrei, care are acum 17 ani.

Citește și:

INTERVIU Daciana Sârbu, povești despre familie și cofetărie. Cu ce desert îl răsfață pe Victor Ponta

Victor Ponta: „Nu mi-am imaginat că mă va întreține soția din banii de prăjituri”. Ce a dezvăluit în emisiunea lui Ion Cristoiu

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net