Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, la Sibiu, că se intenţionează permiterea accesului spectatorilor la un meci din Cupa României, însă în număr limitat şi cu condiţia ca ei să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului.


“Cupa României – meciul din perioada următoare – să fie un eveniment fanion de test la care să poată participa un număr limitat de persoane, dar persoane vaccinate. Intenţionăm să redeschidem activitățile sportive şi participarea publicului, cu această condiţie: persoane vaccinate”, a spus Barna.

În Cupa României vor avea loc, săptămâna viitoare, partidele Dinamo – Astra Giurgiu (11 mai, ora 20.15) şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova (12 mai, ora 20.30), în manşa secundă a semifinalelor. În tur, Astra a învins Dinamo cu 1-0 şi Universitatea Craiova s-a impus cu 3-0 în confruntarea cu Viitorul Pandurii. Finala Cupei României se va disputa în 22 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Meciul disputat cu spectatori în Cupa României va fi un test înaintea Campionatului European, competiţie care se va desfăşura în această vară cu public - în număr limitat - şi în cadrul căreia Arena Naţională va găzdui patru meciuri.

Bilete gratuite la spectacole și concerte, pentru băcăuani

Locuitorii orașului Bacău pot merge să se vaccineze la Centrul de Afaceri și Expoziții, situat pe Calea Doctor Alexandru Șafran, 145, acolo unde duminică va fi deschis primul centru de acest tip din județ. Autoritățile locale au anunțat și o serie de bonusuri pentru cei care aleg să se vaccineze în acest centru, scrie Libertatea.ro. „Din dorința de a încuraja atât vaccinarea, cât și actul cultural, în colaborare cu Filarmonica Mihail Jora Bacău și Teatrul Municipal Bacovia, cei care se vor vaccina în zilele de duminică și luni, 9 și 10 mai 2021, vor primi bilete la spectacole și concerte (gratuit, câte trei pe oră)”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Bacău.

Citește și:

Castelul Bran a devenit centru de vaccinare. Ce primesc turiștii care se imunizează în casa Contelui Dracula

Începe testarea COVID în farmacii

 

 
 
Loading...