Dan Nica, propus de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, respins de președintele CE

Ultima actualizare:

    Dan Nica este noua propunere a Vioricăi Dăncilă pentru postul de comisar europeanfoto: Mediafax
Dan Nica este noua propunere a Vioricăi Dăncilă pentru postul de comisar europeanfoto: Mediafax

Dan Nica este noua propunere a premierului Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, după ce candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă de Comisia pentru Afaceri Juridice din cadrul Parlamentului European.

Update - Dan Nica a fost refuzat de Ursula von der Leyen. A treia propunere de comisar european a PSD este Gabriela Ciot. Ședința CEX a PSD a fost întreruptă marți seara pentru ca Viorica Dăncilă să aibă o convorbire telefonică cu Ursula von der Leyen, căreia i-a comunicat decizia partidului de a-l nominaliza pe Dan Nica pentru postul de comisar european, potrivit digi24.ro. Președintele Comisiei Europene nu ar fi fost încântată de reapariția numelui lui Dan Nica în discuție, motiv pentru care Viorica Dăncilă a revenit cu a treia propunere de comisar: Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Surse din cadrul CEX au declarat pentru Digi24.ro că Ursula von der Leyen i-a cerut lui Dăncilă să îi trimită și o femeie drept propunere de comisar. 

Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost propus de Viorica Dăncilă și votat în cadrul Comitetului Executiv (CEX) al PSD pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Printre propunerile discutate în CEX s-a aflat și numele lui Victor Negrescu, cotat cu șanse mari și susținere la Bruxelles, însă această variantă a fost respinsă categoric, din motive de duplicitate, conform unor surse din PSD citate de Adevărul.

Dan Nica  este al doilea candidat propus de guvernul României pentru postul de comisar european, după ce comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European a respins săptămâna trecută, prin vot, candidatura Rovanei Plumb.

Viorica Dăncilă nu s-a consultat cu președintele Iohannis

Ursula von der Leyen a transmis Guvernului României să nu mai nominalizeze un comisar european fără să îl consulte pe Klaus Iohannis și fără ca acest candidat să fie audiat mai întâi în Parlamentul României. Dan Nica s-a aflat pe lista trimisă de Dăncilă la Bruxelles în urmă cu o lună, alături de Rovana Plumb. Klaus Iohannis i-a comunicat Vioricăi Dăncilă atunci că cele două propuneri sunt proaste și vor fi respinse. 

Pentru propunerea lui Dan Nica, nu a existat nicio discuţie în prealabil între Dăncilă şi Iohannis. Premierul Viorica Dăncilă îl va suna pe şeful statului în această seară, susţin sursele citate de Adevărul, dar nu va merge miercuri la consultările de la Cotroceni.

Citiți și:

Locatarii de la Palatul Victoriei, «îngropați» în dosare penale

Viorica Dăncilă renunță la funcția de premier? Ce e mai tentant pentru șefa PSD

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net