Dan Şova, audiat la DNA

Ultima actualizare:

    Dan Şova s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul DNAFoto: Mediafax
Dan Şova s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul DNAFoto: Mediafax

Dimineaţa de miercuri 11 februarie, ne-a mai adus un om politic în faţa procurorilor anti corupţie. Dan Şova, audiat la DNA.

Dan Şova a venit, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), surse judiciare spunând că fostul ministru al Transporturilor urmează să fie audiat în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, în legătură cu contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari, informează mediafax.ro. Fostul ministru nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Dosarul de corupţie în care Dan Şova a fost pus sub acuzare are ca punct de pornire sesizările ANAF depuse în 2011. Atunci, ANAF a constatat că atât la Complexul Energetic Rovinari, cât şi la cel din Turceni, au fost încheiate contracte care au prejudiciat statul. Relaţia contractuală dintre casa de avocatură a lui Dan Şova şi Complexul Energetic Rovinari (CER) a început în 2007. Acest contract prevedea servicii de consultanţă juridică pentru încheierea contractelor de finanţare şi execuţie a instalaţiilor de desulfurare aferente grupurilor energetice nr. 3 şi 6 Rovinari, precum şi orice alte servicii de asistenţă juridică solicitate de CER în mai multe domenii.

Dan Şova, audiat la DNA. 182 de lei pe oră pentru consiliere

Acest contract a fost suplimentat cu trei acte adiţionale, astfel că întreaga valoare a lui a ajuns la 1,3 milioane lei. În contract se prevede că Şova primea 182 de lei pe oră pentru sfaturile juridice oferite CER. Procurorii descriu unul dintre cazurile în care Şova a încasat peste 1 milion de lei. Consultanţa privea încheierea unei înţelegeri pentru eşalonarea unei datorii a CER către o altă companie de stat. Mai precis, Societatea Comercială pentru Închiderea şi Conservarea Minelor SA (ICM) solicita de la CER 82 de milioane de lei. Procurorii susţin că după ce au analizat documentele au constat că această datorie era una scriptică, informează gandul.info.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net