Dan Şova încearcă azi să-i convingă pe judecători să-l lase acasă

Ultima actualizare:

    Şova speră că instanţa îi va admite cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu
Şova speră că instanţa îi va admite cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu

Zi cu emoţii pentru Dan Şova. Senatorul încearcă vineri să-i convingă pe judecători să-l lase să meargă acasă. Şova speră că instanţa îi va admite cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide vineri definitiv dacă senatorul Dan Şova va merge acasă, în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora. În urmă cu o săptămână, instanţa i-a admis Dan Şova o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar procurorii DNA au atacat decizia.

A petrecut Sărbătorile după gratii

În 28 decembrie 2015, Înalşta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis, definitiv, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Dan Şova, respectiv din 3 ianuarie până în 1 februarie 2016. Senatul a avizat, în 3 decembrie 2015, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova, iar în aceeaşi zi senatorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

În 4 decembrie, instanţa supremă a decis plasarea lui Dan Şova în arest la domiciliu, iar zece zile mai târziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, până în 2 ianuarie 2016, în urma admiterii contestaţiei procurorilor, scrie adevărul.ro.  

E acuzat că a luat mită 100.000 de euro

Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă fostul director general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan. Acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net