Dan Şova va petrece Sărbătorile cu fasole în «Beciul domnesc»

Ultima actualizare:

    Fostul ministru al Transporturilor a fost arestat pentru 20 de zile într-un nou dosar de corupţie
Fostul ministru al Transporturilor a fost arestat pentru 20 de zile într-un nou dosar de corupţie

Avocat de succes, senator şi ministru. Părea că va avea o carieră strălucită, dar soarta a vrut altceva pentru Dan Şova. Le-a pierdut pe toate, iar acum îşi va petrece Sărbătorile de iarnă la ”Beciul domnesc”.

Senatorul Dan Şova pare să fi încheiat definitiv cariera politică şi profesională. În martie, când procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunităţii ca să-l poată aresta, o colegă din Senat l-a uns cu mir, pe creştet şi la încheieturile mâinilor, ca să nu le atingă cătuşele. Minunea a ţinut puţin. Senatorul are acum patru dosare penale, cu acuzaţii grave. 

Ieri dimineaţă, la prima oră, Dan Şova a fost din nou încătuşat şi dus în arest preventiv pentru 20 de zile, până pe 2 ianuarie. Senatorul PSD  este acuzat de trafic de influenţă şi că a luat mită 100.000 € pentru încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

În noiembrie, Dan Şova avea un ochi vânăt. Întrebat ce a păţit, el a spus că nu reuşeşte să doarmă noaptea. Acum, va petrece următoarele trei săptămâni într-o celulă, alături de infractori şi va avea şi mai multe ”nopţi albe”. Va mânca fasole la cazan. Crăciunul va fi unul trist, chiar dacă va primi pachet de la familie, va fi departe de cei dragi.

Şi ei vor «petrece» Crăciunul după gratii

Boss-ul OTV, la răcoare încă cinci ani

dan diaconescu 0 jpeg

Şi-a făcut partid care îi poartă numele şi a vrut să fie preşedintele ţării, dar le-a pierdut. Dan Diaconescu, patronul OTV, va petrece Sărbătorile de iarnă la puşcărie, departe de familia sa. Au trecut nouă luni de când este la ”zdup”, dar mai are de executat 4 ani şi nouă luni, până în martie 2020. Ziaristul care a căutat-o în toată România pe Elodia Ghinescu, a fost condamnat definitiv şi se află după gratii pentru că l-a şantajat pe fostul primar al comunei arădene Zărand şi pe omul de afaceri Ion Moţ. Dan Diaconescu a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa şi dus la Penitenciarul Rahova, unde este acum ”şef la tâmplărie” şi meştereşte scăunele.

Primarul iubăreţ, în arest preventiv

Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşiului, s-a făcut de râs în toată ţara, cu povestea lui de amor cu năbădăi cu Adina Samson. În acest dosar a fost eliberat, dar va mai sta după gratii până pe 28 decembrie, în alt dosar, mult mai serios. Este suspectat că a primit mită de la preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, 10% din valoarea unor contracte, plus o excursie în China, cazări în hoteluri de lux, echipamente electronice. Omul de afaceri a mărturisit totul şi va fi cercetat în arest la domiciliu, iar Gheorghe Nichita stă în arest preventiv.

Flash News:

MITĂ LA GUVERN. Ştefan Enache, colonel detaşat la Secretariatul General al Guvernului, a fost reţinut ieri de DNA, după ce a fost prins când primea mită de 30.000 de euro, scrie Mediafax. El este acuzat că ceruse mită unei persoane ca să intervină la directorul RAPPS pentru adjudecarea unui imobil la un preţ subevaluat, care ar fi urmat să fie vândut la un preţ mult mai mare, bani pe care cei doi urmau să îi împartă.

SENATOR CONDAMNAT. Ionel Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani, şase luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze şi 80 zile de muncă în folosul comunităţii, scrie Mediafax. Este acuzat că a luat un împrumut în franci elveţieni, în baza unor acte false, de la o bancă din Iaşi. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi soţia, cumnata şi fratele senatorului UNPR. Cei patru trebuie să plătească prejudiciul de 406.469 franci elveţieni. Decizia poate fi atacată cu apel.

GIGI NEŢOIU, ELIBERAT? Cererea de eliberare condiţionată a lui Gigi Neţoiu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul ”Transferurilor din fotbal”, a fost admisă, luni, de Judecătoria Drobeta - Turnu Severin, însă decizia poate fi atacată cu recurs, scrie Mediafax. În prezent, fostul acţionar al Clubului Dinamo şi Universitatea Craiova este internat în spital, după ce duminică a suferit un infarct în puşcărie. Cererea admisă de Judecătoria Drobeta - Turnu Severin este a treia depusă de Neţoiu în ultimele luni, celelalte două nefiind admise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net