Dăncilă: ”E bătut în cuie! De la 1 iulie, pensiile vor crește”

Ultima actualizare:

    Premierul Dăncilă spune că punctul de pensie și pensia minimă vor crește de la 1 iulie
Premierul Dăncilă spune că punctul de pensie și pensia minimă vor crește de la 1 iulie

De la 1 iulie, punctul de pensie va creşte de la 1.000, la 1.100 de lei, iar pensia minimă de la 520, la 740 de lei. Viorica Dăncilă a dat asigurări că pensionarii vor avea mai mulți bani.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la România TV, că rămâne ”bătut în cuie” că de la 1 iulie punctul de pensie va creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, iar pensia minimă va creşte de la 520 de lei la 740 de lei. Ea a susţinut că vrea ca legea pensiilor să aducă echilibru, la fel cum a adus şi legea salarizării.

“Avem în vedere creşteri de pensii începând cu 1 iulie anul acesta. În 2019, punctul de pensie va ajungea la 1.265 de lei, iar în 2020 va ajunge la 1.775 de lei”, a afirmat Viorica Dăncilă, la România TV.

“Ceea ce vreau să spun, pentru că nu vreau să mă hazardez, să spun anumite lucruri şi pe urmă să mai modificăm, principiul meu este ca atunci când ieşim cu o lege să fie bună şi să nu mai facem pe urmă modificări, este ca la muncă egală să avem o pensie egală, metodologia de calcul a pensiei să cuprindă şi veniturile din sporuri şi acord”, a continuat premierul, potrivit news.ro.

Dăncilă a spus că la Ministerul Muncii încă sunt discuţii pe marginea legii pensiilor, care există deja, dar mai trebuie făcute calcule.

Întrebată dacă în următoare sesiune parlamentară va fi votată legea pensiilor, premierul a replicat: “Categoric, da. Este una din promisiunile programului de guvernare, alături de legea educaţiei, legea sănătăţii, legea manualelor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net