Dani Mocanu, acuzat că a folosit un leu rănit într-un videoclip. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele cântărețului

Ultima actualizare:
Animalul are o rană şi este subnutrit
Animalul are o rană şi este subnutrit

Furtună în mediul online! Cântăreţul de manele Dani Mocanu a stârnit un val de revoltă, după ce a filmat un videoclip în care apare un leu rănit şi vizibil slăbit. Secretarul general al Guvernului anunţă că va face o plângere penală împotriva manelistului. Dani Mocanu susţine că, de fapt, animalul e “tratat ca un bebeluş”.

Manelistul Dani Mocanu a lansat un videoclip în care “protagonist” este un leu rănit. Imaginile au scandalizat opinia publică, iar mai multe persoane au făcut sesizări la Poliţie şi la Garda Naţională de Mediu.

“Dacă nu te-a oprit nimeni până acum, te opresc eu. Am văzut clipul unde apare un leu cu răni multiple. Toleranţa mea e considerabilă, dar ea se opreşte la cruzimea împotriva animalelor”, anunţă politicianul Tudor Tim Ionescu.

Videoclipul cu leul rănit, „Stop România”, are peste patru milioane de vizualizări pe YouTube, arată adevarul.ro. 

“Acest animal este clar în chinuri groaznice! Nu mă înspăimântă doar faptul că acest tip îl tratează ca pe un obiect, ci şi ideea că stă închis într-o cuşcă, probabil, unde este bătut şi schingiuit, zi de zi. Promit că acest caz va fi mediatizat şi în afară, cel puţin în Italia şi Germania, şi că dacă autorităţile nu se sesizează, o vom face noi, oamenii!”, scrie o persoană pe pagina de Facebook.

Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, declară, în urma unei solicitări făcute de Corina Băcanu, o voce puternică din comunitatea online, că va face o plângere penală împotriva manelistului.

“Sunt şi eu emoţionat de tratamentul abominabil aplicat animalului. Este un suflet de care nu trebuie să-şi bată nimeni joc, animalul are şi el drepturi. Prin urmare, voi face o plângere penală în baza legii şi a Codului Penal privind relele tratamente aplicate animalelor. Voi lua legătura cu ministrul de Interne, această faptă nu va rămâne nepedepsită”. 

Dani Mocanu a replicat, într-un filmuleţ postat pe YouTube, că animalul este tratat „ca un bebeluş” şi că are “tot ce şi-ar putea dori vreodată un animal”.


    Animalul are o rană şi este subnutrit
Animalul are o rană şi este subnutrit

Manelistul susţine chiar că leul a avut parte şi de “machiaj profesional”, înainte să apară în videoclip, pentru a arăta cât mai fioros.

Polițiștii argeșeni anunță deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leu rănit şi subnutrit.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, transmite IPJ Argeș.

Cântăreţul s-a declarat dezamăgit de reacţia oamenilor, fiindcă el n-ar fi făcut altceva decât să le ofere „ceva ce n-au mai văzut vreodată”. Mocanu afirmă că nu se teme de poliţie, pentru că „nu s-a întâmplat nimic ilegal”.

Potrivit adevarul.ro, Dani Mocanu are un dosar penal pentru proxenetism şi trafic de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image
actualitate.net
image
actualitate.net