Daniel a dat SIDA la opt oameni? Tânarul care a raspândit intentionat virusul HIV face victime, din mormânt

Ultima actualizare:

    † Daniel Secu s-a îmbolnăvit  de virusul HIV la vârsta  de 3 ani, dar familia  a ascuns acest lucruFotoI: SOFIA PREJBEANU
† Daniel Secu s-a îmbolnăvit de virusul HIV la vârsta de 3 ani, dar familia a ascuns acest lucruFotoI: SOFIA PREJBEANU

Isteria infectărilor în masă cu virusul HIV este departe de a lua sfârşit, în judeţul Dolj. Luna trecută, numărul celor care au solicitat testul a crescut considerabil, ajungând la aproape 220 de persoane. Dintre acestea, opt au primit rezultate înfiorătoare: sunt seropozitive!

Sute de tineri din judeţul Dolj nu mai au linişte de la începutul lunii trecute, de  când Daniel Secu (25 de ani), din Segarcea, a murit de SIDA. Pentru că tânărul schimba iubitele ca pe ciorapi, tocmai ca să infecteze cât mai multe persoane cu virusul ucigaş, iar fetele, la rândul lor, aveau apoi relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, unii chiar însuraţi, numărul celor care au solicitat să facă testul HIV a explodat, în ultima lună. Aproape 220 de persoane au dat bunza în laboratoarele de analize din Dolj, număr aproape dublu faţă de o lună normală. “În medie se efectuează 150 de teste, la cerere. În luna octombrie, 219 persoane au solicitat testul. Dintre acestea, zece au declarat că au întreţinut relaţii sexuale cu un posibil purtător al virusului, iar opt cazuri au fost confirmate”, ne-a spus dr. Narcisa Dinică, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că numărul celor seropozitivi ar putea creşte în lunile următore, având în vedere că perioada de incubaţie a virusului HIV poate fi de până la 12 săptămâni. 

Poliţia a deschis dosar penal în acest caz, însă până acum, nimeni nu  a depus plângere. 

Şi-a infestat fostele iubite ca să se răzbune

Bolnav de SIDA de mic copil, Daniel Secu (25 de ani) a murit la începutul lunii octombrie. Atunci a ieșit la iveală faptul că tânărul a vrut să se răzbune pe soarta nedreaptă și să dea virusul HIV la cât mai multe persoane. A avut relații sexuale neprotejate cu peste 20 de tinere. Scopul lui era doar să ajungă cu ele în pat, să le transmită virusul HIV. Revoltător este că totul s-a petrecut cu acordul mamei, care știa că fiul ei este seropozitiv de la vârsta de 3 ani. Mai mult, când medicul de familie a încercat să oprească această tragedie, mama băiatului l-a ameninţat că îl dă în judecată. Astfel, ani de zile nimeni nu a știut de boala de care suferea Daniel, iar victimele băiatului au făcut sex, la rândul lor, cu alţi bărbaţi, unii chiar căsătoriţi.

Peste 300 de cazuri noi, în doar șase luni

Primul caz de HIV/SIDA depistat în România a fost în anul 1985. De atunci și până în iunie 2014, în țara noastră, s-au înregistrat 19.696 de cazuri de HIV/SIDA, dintre care 6.473 s-au soldat cu decese. Potrivit datelor Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea Infecției HIV/SIDA în România, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, au fost depistate 319 cazuri noi de infecție ( 243 bărbați și 76 femei), dintre care 89 de decese. De asemenea, au fost înregistrate 5 cazuri noi de HIV/SIDA la copii cu vârste între 0 și 14 ani. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în București (117), Constanța (22), Ilfov (15), Bacău (12), Cluj (11) și Timiș (10). Pe de altă parte, în județele Botoșani, Brăila, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Sălaj și Bistrița-Năsăud nu s-a înregistrat nici un caz anul acesta.

Ce este virusul HIV şi cum se manifestă

Virusul HIV cauzează la om sindromul imunodeficienței dobândite. Aparținând retrovirusurilor, nu poate fi îndepărtat complet din organism pentru că acest tip de virusuri are capacitatea de a-și înscrie codul în codul genetic al celulei gazdă. O infectare cu HIV duce după o perioadă lungă de incubare, de ani, chiar zeci de ani, la declanșarea bolii SIDA. Virusul HIV se transmite prin sânge, spermă, secreții genitale, lichid cefalorahidian (LCR) și lapte matern. 

Un bolnav de SIDA suferă de infecții oportuniste. Acestea sunt inofensive pentru un pacient cu sistemul imun sănătos. Sistemul imun slăbit sau distrus al unui pacient HIV seropozitiv nu se mai poate apăra de acești agenți patogeni inofensivi pentru un pacient cu sistem imun intact.

Persoanele care au motive să suspecteze o infecţie cu virusul HIV trebuie să urmărească simptomele ce apar la câteva zile sau săptămâni de la contractarea virusului: febră asociată cu dureri de cap, stare generală de slăbiciune, ganglioni măriţi, transpiraţii nocturne, diaree, infecţii cutanate, dureri musculare, 

apariţia iritaţiilor şi a ulceraţiilor bucale sau genitale.

Pe măsură ce virusul se multiplică şi degradează sistemul imunitar al organismului, pot apărea frecvent simptome şi manifestări ale HIV precum: senzaţie de oboseală cronică, inflamarea nodulilor limfatici, probleme de respiraţie, febra şi frisoane, scădere in greutate, tuse uscată.

În stadii avansate ale infecţiei, apare şi SIDA, manifestată prin simptome precum: diaree cronica, apariţia de limfoame şi infecţii recurente, iritaţii ale pielii, apariţia herpesurilor genital, dureri de cap constant, lipsa energiei asociată cu apariţia oboselii la cel mai mic efort, paloare şi transpiraţii nocturne.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net