Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care îi reproșează Principesei Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai, că nu a făcut nimic pentru a reabilita Săvârșinul. I se adresează cu apelativul „cucoană” și o îndeamnă să îi plătească „corect” pe angajații care lucrează pentru familia regală.


Daniel Funeriu a transmis un mesaj cât se poate de serios pe rețeaua de socializare, în care își dezvăluie deosebitul respect pe care l-a avut întotdeauna pentru ceea ce a reprezentat Regele Mihai, dar își exprimă și regretul și furia față de stare degradantă în care a ajuns Săvârșinul și o sfătuiește pe Principesa Margareta „să se oprească”.

Marilena Rotaru, principesa Margareta, legea Casei Regale, presedintie, alegeri presedintie, candidatura
Principesa MArgareta va primi titlul de regină, fiind prima fiică în linia de succesiune în cadrul familiei regale
Foto: arhivă personală

„Nu cred că sunt în situaţia lipsei de respect faţă de memoria lui Mihai I dacă îi spun acestei cucoane, Margareta, să se oprească. O spun în calitate de copil al Săvârşinului care şi-a început şcoala în curtea reşedinţei regale din Săvârşin, care a bătut mingea pe terenul de fotbal al Regelui, care mergea zilnic la şcoală pe drumul dinspre gară făcut de acesta, care hrănea veveriţele din curtea reşedinţei şi se ascundea printre stejarii de acolo. Şi care încă de la 6 ani avea pentru Rege un soi de pioşenie infantilă: aşa cum spuneau bătrânii din sat, eu eram sigur că va reveni şi ne va face bine. Cucoană: nu aţi făcut nimic pentru Săvârşin în afară de a-i exploata frumuseţile, iar înainte să ai grija românilor, ai grijă de superbii platani din jurul reşedinţei de la Săvârşin, fă bine şi plăteşte cât de cât corect oamenii care lucrează pentru voi acolo”, a scris Funeriu pe contul său de Facebook.

Căminul cultural de la Săvârșin
Foto: Facebook/Daniel Funeriu

Fostul ministru a publicat și două fotografii reprezentative pentru mesajul pe care a vrut să-l transmită: "Îţi promit că odată doliul încheiat eu personal voi verifica că tot ce faceţi şi aţi făcut în Săvârşin este legal. În poze vedeţi aşa zisul cămin cultural din Săvârşin, care este la fix 20 de metri de reşedinţa regală şi terenul de fotbal, mai distrus ca acum 40 de ani", a ami adăugat Funeriu.

Terenul de fotbal, despre care Funeriu spune că e în paragină de peste 40 de ani
Foto: Facebook/Daniel Funeriu

Principesa moștenitoare Margareta, care este prima în linia de succesiune, va primi, în cadrul familiei regale, titlul de regină, ceea ce va însemna că va lua decizii cu privire la averea Casei Regale. În „Proclamația către țară”, publicată după moartea Regelui Mihai, Principesa Margareta a declarat că va continua și respecta legământul tatălui său și va contribui la dezvoltarea și consolidarea țării.

pentru-pat.ro

loading...
Loading...