Darius Vâlcov a demisionat luni din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse guvernamentale, Viorica Dăncilă l-a chemat la o discuție, iar după această întâlnire, Vâlcov a demisionat. Această demisie nu este însă deloc surprinzătoare, având în vedere că Vâlcov era unul dintre oamenii de încredere ai fostului lider PSD Liviu Dragnea.


Demisia lui Vâlcov vine în contextul în care majoritatea oamenilor apropiați lui Liviu Dragnea au fost îndepărtați treptat din funcții, anunță Hotnews. Săptămâna trecută a fost retrasă din funcția de consilier onorific Anca Alexandrescu, în locul ei fiind numit deputatul Remus Borza.
Darius Vâlcov a fost, la rândul lui, condamnat la 8 ani de închisoare, în prima instanță, pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Darius Vâlcov ar fi săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina.În prezent, dosarul său se află la Instanța Supremă, următorul termen din procesul în apel urmând să aibă loc pe 11 iunie.

Darius Vâlcov, autorul programului economic al PSD

Darius Vâlcov a fost considerat eminența cenușie a programului economic PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, în calitate de consilier al premierului Viorică Dăncilă. Vâlcov este cel care a gândit și elaborat controversata OUG 114/2018, care a bulversat mai multe sectoare economice (bănci, energie, telecom, fondurile private de pensii). Unul dintre cei care i-au fost alături în atacurile sale asupra acestor sectoare este actualul ministru al finanțelor Eugen Teodorovici, amândoi acuzând multinaționalele că jefuiesc România.

 

Citește și:

Darius Vâlcov, urmărit penal pentru divulgarea unui secret de stat

Aici a vrut Darius Vâlcov să facă «muzeu» cu picturile din șpagă FOTO

 

Loading...