Dascăl bisericesc din Neamț, arestat pentru violarea repetată a unei fetiţe de 10 ani. Cu ce sume ademenea copila

Ultima actualizare:

    Fetița a fost violată în repetate rânduri de dascălFoto: adevarul.ro
Fetița a fost violată în repetate rânduri de dascălFoto: adevarul.ro

A cântat o viață în strana bisericii, dar nimic nu l-a oprit pe un bărbat din Neamț să violeze o biată copilă de nici 10 ani. Acum se află după gratii și riscă până la 12 ani închisoare, iar fetița beneficiază de consilere psihologică.

Bărbatul are 61 de ani și, din câte povestesc sătenii, nu a fost ușă de biserică niciodată. Dascăl la biserica dintr-o localitate de lângă Piatra Neamț, Ion C. a mai fost subiectul unui scandal amoros în urmă cu câțiva ani. Căsătorit fiind, cu doi copii majori plecați în străinătate, bărbatul și-a înșelat soția, fapt neacceptat de consăteni, care nu au mai fost de accord ca acesta să slujească alături de preot. După acest episod, bărbatul a ajuns la un schit din zonă, unde a prestat tot ca dascăl.

Violul, între 10 și 20 de lei

Pe 10 noiembrie, Ion C. a fost arestat pentru viol. Victima infamei fapte a fost o fetiţă de doar 10 ani, acesta fiind agresată sexual în repetate rânduri, scrie adevarul.ro. Conform anchetatorilor, faptele au avut loc în perioada 2019 -2020, adică din timpul când minora avea doar 9 ani.

Bărbatul a profitat de vulnerabilitatea și naivitatea fetiței, dar şi de starea materială precară a familiei din care face parte, așa că i-a fost foarte ușțor să-și pună planul în aplicare. De fiecare dată, bărbatul o adenmenea pe copilă cu sume modice de bani, 10-20 de lei, şi întreţinea cu aceasta relaţii sexuale orale. Aflându-se în sat despre comportamentul deviant al sexagenarului, fetiţa a ajuns pe mâinile psihologilor, iar agresorul la poliție, pentru ca magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ să-l trimită după gratii.

Riscă până la 12 ani de închisoare

Dacă în alte speţe de acest gen, autorii se resemnează cu starea de detenţie şi nu contestă sentinţa, pentru a nu se întoarce în familie şi comunitate unde ar fi expuşi oprobiului public, nu aşa stau lucrurile în acest caz. Ioan C. a depus o cerere prin care solicită înlocuirea arestului cu o măsură mai blândă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Urmează ca o soluţie definitivă în ceea ce priveşte cererea acuzatului să fie pronunţată, zilele viitoare, de către magistraţii de la Tribunalul Neamţ. Articolul 218 din Noul Cod Penal prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Numai că, în cazul în care victima este minoră, sancţiunea este între 5 şi 12 ani.  

Citește și: 

Scandal sexual la Mănăstirea Prislop, cu starețul Celestin

Fostul episcop al Hușilor, reținut în scandalul de abuz sexual împotriva unui elev

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net