A dat în judecată statul fiindcă n-a fost branşat la curent electric

Ultima actualizare:

    George Lucian Borşan va fi despăgubit cu 3.000 de euro
George Lucian Borşan va fi despăgubit cu 3.000 de euro

Şi-a găsit dreptatea! George Lucian Borşan, din Tecuci, a obţinut daune de 3.000 de euro din partea statului român, după ce a demonstrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) că i-au fost încălcate drepturile constituţionale.

Litigiul bărbatului a fost cu Societatea Naţională de Distribuţie a Energiei Electrice (SNDEE), iar instanţele din România au dat decizii eronate în proces, ceea ce a atras şi o sancţiune a României. În 2006, George Lucian Borşan a decis să construiască o casă pe un teren deţinut în Tecuci. Certificatul de urbanism eliberat stabilea că terenul se bucură de acces la reţeaua de electricitate şi la restul utilităţilor.

În august 2007, Borşan a solicitat societăţii de electricitate conectarea casei la reţeaua de energie, dar a fost refuzat, scrie adevarul.ro. Omul a dat în judecată compania, dar justiţia din România nu i-a dat dreptate, în urma unor procese care s-au întins pe câţiva ani. Exasperat, reclamantul s-a adresat Curţii Europene, care i-a dat câştig de cauză.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net