A dat lovitura cu lapte de capră

Ultima actualizare:

    Fiecare din cele 500 de  capre dă câte 1,5 litri de lapte pe zi
Fiecare din cele 500 de capre dă câte 1,5 litri de lapte pe zi

Afacere gustoasă! Trei români au înfiinţat o companie profitabilă în satul Ştefăneşti (Călăraşi), la 56 km de Capitală. Fabrica deschisă în 2011 produce alimente din lapte de capră, pe care le găsim în Carrefour, Mega Image, Auchan şi Cora.

Le plăcea mult laptele de capră, aşa că Liviu Marinel şi doi amici s-au gândit să pună pe picioare o afacere. Compania deţine acum o fermă cu 500 de capre de rasă, achiziţionate din străinătate, şi o fabrică de procesare a laptelui, în care prelucrează anual circa 200.000 de litri. Cei trei asociaţi produc iaurt, smântână, diverse tipuri de brânză, lapte bătut, unt şi caşcaval, scrie adevarul.ro.


    Liviu Marinel a construit în Bărăgan o fermă şi o fabrică de procesare
Liviu Marinel a construit în Bărăgan o fermă şi o fabrică de procesare

“Deoarece ne plac aceste produse, care sunt şi sănătoase, ne-a venit ideea să producem noi. Mai întâi de toate, am achiziţionat 500 de capre, toate aduse din Spania şi din Franţa, fiecare în vârstă de 5 - 7 luni. Investiţia în animale a fost de 200.000 de euro, bani care au însemnat economii personale şi multe credite”, povesteşte economistul Liviu Marinel, unul dintre antreprenori.

Ferma a fost ridicată în satul Ştefăneşti din Călăraşi. Cei trei acţionari, care locuiesc în Capitală, fac zilnic naveta la ţară pentru a supraveghea procesul tehnologic. Animalele achiziţionate de peste hotare sunt din rasele Alpina franceză, Saanen Elveţia şi Murciano Granadina Spania.


    Produsele fermei, la un  târg din Germania
Produsele fermei, la un târg din Germania

“Sunt cele mai productive capre de lapte din lume. Fiecare dintre ele dă, în medie, 1,5 litri de lapte pe zi”, se laudă Liviu Marinel.  Ferma a fost deschisă la Ştefăneşti deoarece terenul agricol este fertil, iar antreprenorii cultivă cereale pentru hrana animalelor.

“S-a demonstrat că laptele de capră este mai puţin alergic decât laptele de vacă. Cel mai bine se vând iaurtul, sana, chefirul şi laptele bătut”, dezvăluie Marinel.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net