Ce poți să faci cu un leu? Să cumperi o pâine sau o acadea. Ai putea contribui la ridicarea din temelii a unei clini pentru copiii bolnavi de cancer. Un grup de persoane particulare a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatric din România.


Este nevoie de 80.000.000 de lei. ”Pare mult la prima vedere. Dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară sa doneze 1 leu, o dată la 9 luni. Sau 4 lei în total”, au calculat organizatorii, care speră ca în trei ani să aibă toți banii.

Într-o singură lună, s-au adunat 300.000 lei.

”Spitalul va fi deținut și operat de o fundație, fără vreun ban de la statul român. Adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți, pentru copiii nostri. Va avea 50 de paturi, 2 săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. Așa  te rugăm, ne dai 1 leu?”, spun organizatorii.

Dacă te-au convins, află toate informațiile legate de acest proiect aici.

Loading...