Premierul Marii Britanii David Cameron a venit miercuri (9 decembrie) într-o vizită oficială la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Dacian Cioloş, în jurul orei 15. Cameron a mers şi la clubul Colectiv, acolo unde a ţinut un moment de reculegere.


David Cameron a mers la Clubul Colectiv, unde un incendiu de pe 30 octombrie a ucis 60 de oameni. Premierul Marii Britanii a pus lumânări în faţa clubului şi a ţinut un moemnt de reculgere în memoria victimelor. El s-a oprit şi în faţa fotografiilor celor 60 de tineri care au murit, expuse în faţa Colectiv. 

Cameron a stat în jur de 10 minute şi nu a dat nici o declaraţie la faţa locului. 

cameron_colectiv1.jpg

David Cameron s-a oprit la clubul Colectiv, unde a depus lumânări în memoria victimelor
Captură Digi 24

Premierul britanic este familiarizat cu tragedia din Bucureşti: el a fost rugat personal de un medic englez să trimită ajutor în România. Atunci, mai mulţi doctori englezi au venit în ţara noastră pentru a ajuta în tratarea victimelor. În plus, nouă pacienţi au fost tranferaţi în Marea Britanie, din păcate trei au murit. 

După vizita la Colectiv, Cameron a plecat la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Vizita oficială a premierului britanic are loc cu puţin timp înaintea Consiliului European de iarnă care are loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, şi în care se va discuta despre problema migranţilor. Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.

 

 
 
Loading...