De ce crede Nelu Tătaru că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru este ministrul Sănătățiifoto: captura Realitatea Plus
Nelu Tătaru este ministrul Sănătățiifoto: captura Realitatea Plus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie, ci recomandată, ca în cazul vaccinului antigripal. El spune că având în vedere că primele seruri ar putea ajunge pe piață abia după un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei, iar atunci nu ”vom mai fi atât de acerbi să îl credem obligatoriu”.

Într-un interviu acordat Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că el este adeptul schemei vaccinării obligatorii care este valabilă acum pentru că o consideră absolut necesară în construirea unei stari de sănătate a nației. Însă despre vaccinarea obligatorie anti-COVID, crede că acesta ar trebui să fie recomandat, nu obligatoriu, cum se întâmplă în cazul vaccinului antigripal.

Ministrul Sănătății spune că în acest moment nu avem un vaccin anti-COVID, iar când va fi disponibil, este posibil să nu mai fie considerat obligatoriu și că este nevoie de o perioadă de testare pentru a decide acest lucru.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru a mai spus că recomandă vaccinul anti-COVID ca și pe cel antigipal

„Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Tătaru.

Ministrul spune, însă, că susține legea privind vaccinarea obligatorie pentru bolile pe care le știm și o consideră o măsură absolut necesară în construirea unei stări de sănătate a nației.

Citește și: 

Dacă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi descoperit niciodată? Care sunt scenariile

Vom trăi cu noul coronavirus încă doi ani! Nelu Tătaru: ”Un vaccin, încă departe”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net