De ce a fost arestat pentru 30 de zile soţul Cristinei Rus

Ultima actualizare:

    Soțul cântăreței Cristina Rus este acuzat pentru manipularea pieței de capital
Soțul cântăreței Cristina Rus este acuzat pentru manipularea pieței de capital

Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, cunoscut drept iubitul cântăreței Cristina Rus şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind manipularea pieţei de capital şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare. Potrivit Mediafax, instanța a decis ca alte trei persoane să fie cercetate sub control judiciar.

Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Dragoş Bîlteanu, preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana.

De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a celorlalte trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar - Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanților Acționarilor SIF Muntenia şi Stere Gardan.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timiş.

Dragoş Bîlteanu - preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana, Najib El Lakis - membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliului Reprezentanților Acționarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan fuseseră reţinuţi de procurorii DIICOT, care au audiat, în acest caz, 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Printre cei audiaţi a fost şi tatăl lui Dragoş Bîlteanu, Gheorghe Bîlteanu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia. În timpul audierilor, lui Dragoş Bîlteanu i s-a făcut rău, la sediul DIICOT fiind chemată o ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Cele 25 de persoane au fost audiate după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut, luni, 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crișana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării). Ulterior, banii au fost transferați prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

"În acest scop, aceştia au folosit persoane juridice nerezidente, precum şi persoane juridice de naţionalitate română, la care asociaţi au fost avocaţi care au deţinut pentru aceştia acţiunile SIF 1, asigurându-le sustragerea de la o eventuală decizie de concertare în condiţiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum şi disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obţinute prin delapidare", a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

De asemenea, există suspiciuni că membrii grupării s-au implicat şi în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12, 13 și 16 septembrie 2013, în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net