De ce nu a avut efect tratamentul cu plasmă primit de ÎPS Pimen. «Toate resursele pe care le-a avut s-au pierdut»

Ultima actualizare:

    ÎPS Pimen a pierdut lupta cu noul coronavirus, în ciuda tratamentelor de ultimă generație care i-au fost administratefoto: Mediafax
ÎPS Pimen a pierdut lupta cu noul coronavirus, în ciuda tratamentelor de ultimă generație care i-au fost administratefoto: Mediafax

La începutul lunii mai, ÎPS Pimen era intubat, după ce suferise complicații pulmonare din cauza infecției cu noul coronavirus. Internat la ”Matei Balș”, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a primit cel mai nou tratament administrat pacienților cu forme grave, plasmă hiperimună de la donatori vindecați, dar, din păcate, vârta înaintată a preotului a fost un factor agravant.

Pimen Zainea a murit în noaptea de 19 spre 20 mai. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a pierdut lupta cu noul coronavirus, în ciuda tratamentelor de ultimă generație care i-au fost administrate. ”Pot să vă confirm decesul Arhiepiscopului. S-a întâmplat aseară foarte târziu. Din păcate, fiind vorba despre o vârstă înaintată, toate resursele pe care le-a avut s-au pierdut. Ca tratament, a primit tot ceea ce era posibil și imposibil”, a declarat medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din Capitală.

Medicul a mai spus, referindu-se la tratamentul cu plasmă că ”acesta nu este un tratament minune” și că ”la un pacient în stare critică este greu să tragi o concluzie în acest sens”.

ÎPS Pimen a primit trei doze de plasmă hiperimună

În seara zilei de 1 mai, când au apărut complicațiile pulmonare, ÎPS Pimen a primit trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de Covid-19. Plasma hiperimună prelevată de la persoane care s-au vindecat de coronavirus reprezintă cel mai nou tratament folosit de medicii de la Institut, în speranţa că starea de sănătate a arhiepiscopului se va ameliora.

Citește și:

Informații de ultimă oră! Cine poate fi tratat cu plasma de la cei vindecați de coronavirus

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen a mai primit, alături de alte medicamente, şi Remdesivir, un medicament care a dat rezultate foarte bune în urma unuor studii clinice făcute pe pacienţi din SUA.

ÎPS Pimen, adus de urgență cu elicoperul de la Suceava la București

ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie cu un elicopter MI8, alături de un pacient de 47 de ani aflat la acea dată în stare gravă. Medicii SMURD Iaşi au spus la acea vreme că a fost o misiune de noapte deosebită, făcută în sprijinul pacienţilor aflaţi în stare gravă.

ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus imediat după Paști. Ierarhul, care a oficiat slujba de Paști fără masca de protecție, a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști.

A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, au declarat medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter, împreună cu un alt pacient în vârstă de 40 de ani, în stare gravă și ventilație mecanică, la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. Este important de precizat că nu ierarhul a cerut să fie adus la București, ci medicii au decis acest lucru.

Citește și:

ÎPS Pimen, omul care l-a adus pentru prima oară în liniște și pace în România pe Regele Mihai

ÎPS Pimen Zainea, implicat în numeroase controverse de-a lungul vieții! A fost colaborator al Securității

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net