Cum motivează Liviu Dragnea propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh colabărează de 15 ani
Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh colabărează de 15 ani

Nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru postul de premier din partea PSD a fost o surpriză pentru toată lumea. Numele ei nu a fost nicio clipă vehiculat în timpul campaniei electorale, iar Shhaideh nu deţine o funcţie de conducere în PSD. Însă Liviu Dragnea a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat postului Antena 3, că ideea i-a venit de multă vreme.

Lidrul PSD a fost invitat la Antena 3, joi seară, unde a declarat că ideea de a o propune pe Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru i-a venit încă din timpul campaniei electorale. Nu a spus nimănui însă acest lucru, dar ştia că s-ar putea să fie împiedicat de lege să ceară funcţia pentru sine. Astfel, Shhaideh a fost o alegere potrivită, mai ales că ce doi colaborează de 15 ani. 

”Este între noi o încredere pe care nu o mai poate rupe nimeni, niciodată, pentru nimic. Între noi n-a fost o relaţie de şef-subaltern, ci o relaţie de camarazi care muncim din greu zile şi nopţi”, a spus Dragnea, conform news.ro.

Tocmai pentru că nu ştia dacă Avocatul Poporului va ataca legea care l-a împiedicat să devină premier, Dragnea a aşteptat până luni să îi dea vestea lui Shhaideh. "Am sunat-o duminică după-amiază şi am rugat-o să ne vedem luni. A venit acasă la mine, cu soţul, i-am spus. În final, a fost de acord, categoric asigurând-o de tot sprijinul meu şi implicarea mea”, a spus Dragnea.

Motivul pentru care nu a dat niciun indiciu privind o posibilă nominalizare a lui Sevil Shhaideh a fost unul simplu: ”Dacă pronunţam acest nume până acum, vedeam reporteri prin Siria, printre bombe, spunând că soţul ei e şeful serviciilor secrete ale lui Bashar al-Assad”.

Mai mult, liderul PSD susţine că Iohanni a vrut să o desemneze joi premier pe Shhaideh, însă şi-a schimbat planul după ce Traian Băsescu a venit cu PMP la consulări joi şi "i-a lăsat în mod misterios nişte informaţii". 

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net