De ce va fi foarte importantă vaccinarea antigripală în toamnă. ”Nu este o glumă!”

Ultima actualizare:

    Britanicii au anunțat că vor avea un vaccin pentru coronavirus până în septembriefoto: Shutterstock
Britanicii au anunțat că vor avea un vaccin pentru coronavirus până în septembriefoto: Shutterstock

În condițiile în care validarea unui vaccin împotriva noului coronavirus nu este prevăzută mai devreme de un an, în cele mai optimiste scenarii, specialiștii avertizează că vaccinarea antigripală a devenit foarte importantă, pentru a se evita co-infecția, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal și cu noul coronavirus.

Vaccinul antigripal va preveni co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu noul coronavirus, a declarat, marţi, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

"Vaccinul care probabil o să fie extrem de solicitat în acest an este vaccinul gripal, care, dincolo de faptul că previne gripa sezonieră, va preveni ceva care este extrem de îngrijorător: co-infecţia, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal şi cu coronavirus. Nu este o glumă, este o posibilitate şi, din această cauză, cred că ar trebui să acţionăm acum, nu să aşteptăm să ajungem iar în situaţia în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil", a spus Rafila la dezbaterea online "Vaccinarea: ignorată în România, soluţie pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", citat de Agerpres.

Bill Gates finanțează un vaccin împotriva noului coronavirus

Miliardarul Bill Gates, prin fundația sa, a donat sume impresionante pentru cercetări care să grăbească obținerea unui vaccin împotriva coronavirusului. Veștile bune vin de peste Ocean, unde săptămâna aceasta încep testele pe oameni ale vaccinului anti Covid-19 finanțat de Bill Gates.

Eficiența vaccinului experimental este verificată pe 40 de voluntari din Philadelphia și Kansas, SUA, anunță Business Insider. O companie biotech din Pennsylvania a anunțat că în această săptămână începe primele teste pe oameni. Fiecare voluntar va primi două doze de vaccin, la diferență de patru săptămâni. Fondatorul Microsoft a declarat că ridică șapte fabrici care vor putea produce vaccinuri anti-Covid-19.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Bilanțul mondial a ajuns la 1,27 milioane de oameni infectați

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 197 de decese! Autoritățile investighează raportările întârziate de la Arad

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net