De ce vrea Ludovic Orban să o demită pe Renate Weber, Avocatul Poporului

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban o acuză pe Renate Weber că este de partea PSD-ului
Ludovic Orban o acuză pe Renate Weber că este de partea PSD-ului

Ludovic Orban va cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite de Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat, vineri, premierul României. Motivul îl reprezintă faptul că Avocatul Poporului a sesizat la Curtea Constituțională a României legea care impozitează pensiile speciale.

Ludovic Orban, despre Renate Weber: „E avocatul celor care încalcă legea”

"Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români", a afirmat Ludovic Orban, potrivit Digi24. „Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000 (n.r. lei) - aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, poliţişti, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 - 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice - deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa", a mai spus Orban, după o vizită la amplasamentul Aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav.

Renate Weber, Avocatul Poporului, a sesizat CCR cu privire la legea care impozitează pensiile speciale, adoptată de Camera Deputaților, iar acest lucru se pare că l-a înfuriat foarte tare pe Ludovic Orban. Premierul României vrea să o înlocuiască din funcție. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net