De cinci ori mai multe cazuri cu varianta Delta în România în ultimele săptămâni

Ultima actualizare:

    Varianta Delta a noului coronavirus este cea mai contagioasă de până acumfoto: Shutterstock
Varianta Delta a noului coronavirus este cea mai contagioasă de până acumfoto: Shutterstock

În ultimele opt săptămâni s-a înregistrat în ţara noastră o creştere de cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta, susține coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta Delta. 

“Până pe data de 25 iulie au fost confirmate 127 de cazuri de infecţia cu varianta virală Delta, practic cu 26 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă. Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmată cu varianta Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la valoare de 1,5% în săptămâna 21 la peste 6,8% în săptămâna 29.

Este o creştere de circa de cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta în ultimele opt săptămâni. Mai mult decât atât din procentul secvenţierilor efectuate în ultima săptămână 56%, mai mult de jumătate dintre ele au avut rezultat variantă virală Delta comparativ cu săptămâna precendentă”, a afirmat Gheorghiţă, citat de News.ro.

Varianta Delta se răspândește mai ușor în rândul populației nevaccinate

“Există un trend crescător al cazurilor generate de varianta virală Delta, care este mult mai contagioasă se răspândeşte mult mai uşor în rândul populaţiei nevaccinate şi care poate să asocieze un risc mai mare de spitalizare, estimat la 2,5 ori faţă de infecţia cu variantele anterioare, mai ales dacă vorbim de populaţie nevaccinată, populaţie vulnerabilă, populaţie vârstnică care pot avea un risc crescut de evoluţie către forme severe de boală, care necesită spitalizare”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat jumătate din cazurile confirmate cu varianta Delta se află în 28 de focare din opt judeţe. 

“50% din aceste cazuri confirmate cu varianta Delta se află în 28 de focare din care sunt 22 de focare familiale şi şase focare de colectivitate, din opt judeţe: Argeş, Bacău, Braşov, Dolj, Ilfov, Iaşi, Teleorman şi municipiul Bucureşti, însă 42 de cazuri, adică 33%, nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, ceea ce ridică o probabilitate foarte mare ca aceste cazuri să fie dobândite prin transmitere comunitară pe teritoriul ţării noastre”, a precizat Gheorghiţă.

Citește și:

Varianta Delta face ravagii în Israel. Persoane vaccinate cu ambele doze, internate în stare gravă

Varianta Delta a noului coronavirus, transmitere comunitară susţinută în Piteşti

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net