«De doi ani, nu am mai găsit nimic de lucru»

Ultima actualizare:

    Angajatorii oferă  peste 12.000 de  locuri de muncă
Angajatorii oferă peste 12.000 de locuri de muncă

S-au îmbrăcat cu hainele cele mai frumoase şi au spus „Doamne, ajută-mă!" când au plecat de acasă. Mii de persoane au făcut astfel ieri, apoi şi-au îndreptat paşii spre un mare Târg de joburi din Capitală.

Un adevărat furnicar a fost ieri, la Târgul de joburi, din Capitală, unde se oferă peste 12.000 de locuri de muncă, în mari companii. S-au format cozi imense, iar angajatorii au strâns maldăre de cereri pentru un loc de muncă. Ne-a atras atenţia o doamnă ce părea dezamăgită.

simeon stalpnicul png

„Am venit degeaba! Nimeni nu ne vrea, pe noi, care nu mai suntem tineri. Cum este posibil aşa ceva? Aşa o lipsă de respect! Am o experienţă de 30 de ani, la o companie multinaţională, în Resurse umane. Practic, ştiu absolut tot în domeniu, dar de doi ani nu mai am serviciu. Am norocul că soţul meu lucrează şi am doi copii realizaţi", ne-a spus Simona, de 52 de ani.

Simona spune că persoanele peste 40 de ani nu-şi mai găsesc de lucru

simeon stalpnicul png

Organizatorii estimează că vor veni la târg circa 35.000 de „vizitatori". Târgul este deschis şi astăzi, între orele 10.00 şi 18.00.

«Nimeni nu are nevoie de mine de trei ani»

Undeva, la umbră, un bărbat îmbrăcat în costum părea că nu vrea să plece. „Într-adevăr, nu îmi vine să cred că nici de data asta nu am găsit nimic. Sunt inginer, cu o vechime de 22 de ani în profesie. Am fost nevoit să mă mut acum trei ani de la Iaşi, în Bucureşti şi de atunci îmi caut de muncă. Pot să lucrez orice din domeniul energetic, dar se pare că nimeni nu are nevoie de mine", ne-a spus trist Sorin, de 49 de ani. Ca el mai sunt 120.000 de persoane, înregistrate ca şomeri, în toată ţara.

«Plecăm dezamăgiţi de aici»

Şi cei tineri au plecat dezamăgiţi, de la târg. Ştefania are 19 ani şi a terminat un liceu economic, dar de anul trecut nu a găsit nici un job. Tânăra a venit împreună cu alţi prieteni, aflaţi în aceeaşi situaţie.

Carmen este studentă în anul trei la Politehnică şi nu reuşeşte să se angajeze, pentru că se cere experienţă pe care tânăra nu o are. Marius, 21 de ani, caută de doi ani un loc de muncă. Este tehnician, dar a mai făcut cursuri de ospătari, de barmani. „Mai încercăm, dar de aici plecăm dezamăgiţi", ne-a spus Marius.

Click! spune

 La începutul lunii mai erau înregistraţi 425.841 de şomeri. Cele mai ridicate cote de şomaj sunt în judeţele Vaslui (8,98%), Mehedinţi (8,74 %), Teleorman (8,39 %), Dolj (8,31%), Covasna (7,97%), Buzău (7,13%), Galaţi (6,96%), Gorj (6,95%) şi Ialomiţa (6,62%). Din totalul şomerilor înregistraţi în aprilie, cei mai mulţi (119.529) au între 40 şi 49 de ani, apoi cei de vârstă 30-39 de ani, cu 106.835 persoane. Cei mai puţini şomeri, 34.062 de persoane, sunt cu vârste între 25-29 de ani. Din total, 150.939 au fost şomeri indemnizaţi, iar 274.902 nu mai primesc bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net